SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Günde 2 kupa siyah çay kan kanserinden koruyor

Günde 2 kupa siyah çay kan kanserinden koruyor

09 Mayıs 2016 Pazartesi - 11:39




Siyah çay Türk kültüründe sofraların, muhabbet ortamlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Günlük yaşamda önemli bir yere sahip olan siyah çayı





İtalya’da yapılan bir araştırma, günde 2 kupa siyah çay içmenin kan kanseri riskini azalttığını ortaya çıkardı.  İngiltere’de yapılan başka bir araştırmada ise özellikle çam ve limon kokuları içeren çeşitli oda spreyleri, mumlar ve temizlik malzemelerinin içinde bulunan maddelerin kapalı ortamda kansere yol açan formaldehit maddesine dönüştüğü tespit edildi. Zihinsel aktivite ve konsantrasyon gücü sağladığı bilinen siyah çayın faydaları neler? Detaylar haberimizde…

Dördüncü Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi’nde konuşan Ankara Üniversitesi Hemotoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selami Koçak Toprak, kan kanseri olmak istemeyenlerin kimyasallardan, tütünden ve obeziteden uzak durması gerektiğine dikkat çekti.

Siyah çay, sağlığa iyi geliyor

İngiltere’de yapılan çalışmada özellikle çam ve limon kokuları içeren çeşitli oda spreyleri, mumlar ve temizlik malzemelerinin içinde bulunan maddelerin kapalı ortamda kansere yol açan formaldehit maddesine dönüştüğü tespit edildi. İtalya’da yapılan bir araştırmanın ise saç boyasının lenfoma kanseri gelişme riskini artırdığı tespit edildi.

İtalya’da yapılan bir diğer araştırmada, 9 yıl boyunca günde 2 büyük kupa siyah çay içenlerde ise kan kanseri riskinin azaldığı belirlendi.  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hematoloji bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Muhit Özcan ise kan kanseri tedavi oranının yüzde 90’lara kadar çıktığı ancak hem dünyada hem de Türkiye’de kan kanseri görülme oranının binde 8 oranında arttığı bilgisini verdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap