SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Günlük koronavirüs test sayısı 20 bine çıkarılacak

Günlük koronavirüs test sayısı 20 bine çıkarılacak

30 Mart 2020 Pazartesi - 10:35




Türkiye'de günde yaklaşık 7 bin kişi koronavirüs testinden geçiriliyor. İstanbul ve Ankara'ya kurulacak teşhis merkezleri ile bu sayı 20 bine yaklaşacak.





Türkiye çapında şu anda günde yaklaşık on bin Covid-19 testi yapılabiliyor. Bu kapasiteyi artırmaya çalışan Sağlık Bakanlığı ivedi çalışmalar yürütüyor.

Türkiye gazetesinden Ziyneti Kocabıyık'ın haberine göre, günlük test sayısını üç katına çıkarmayı planlayan Bakanlık, bunun için Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’na (TÜSEB) sorumluluk verdi. TÜSEB, biri kendi bünyesinde olan Ankara Mamak’taki Aziz Sancar Araştırma Merkezi ile İstanbul Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesini Covid-19 laboratuvarına dönüştürdü. Buralarda yeni düzenlemeler yapılarak Teşhis merkezleri hâline getirilen laboratuvarın altyapılarının oluşturulmasında, TÜSEB’in koordinasyonu ile çeşitli kamu kurum, üniversite ve özel sektörden cihaz destekleri alındı. Anadolu’daki üniversitelerden buralara onar PCR cihazları getirildi. Bu hafta açılması planlanan merkezlerde günde beşer bin test yapılacak. Bu sayede genel kapasite 17 bin olacak. Ayrıca İstanbul Avrupa Yakası’nda başka bir hastanenin de böyle bir merkeze dönüştürülmesi söz konusu. Bunun için altyapı çalışmaları devam ederken Bakanlık, günlük test kapasitesindeki artışa paralel olarak gerekli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla da moleküler biyoloji uzmanları alacak. Moleküler biyoloji ve genetik alanında üç yıllık tecrübesi olan biyologların eğitimleri TÜSEB tarafından yapılacak. Biyologlar ardından sahaya sunulacak. Ayrıca Bakanlık, “Kitler yeterli olacak mı?” sorusuna “Türkiye’de üretilen PCR temelli test kitlerini kullanıyoruz. Yeterli sayıda kitimiz mevcut” cevabını verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap