SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kadın hastalıklarında kapalı ameliyat devri

Kadın hastalıklarında kapalı ameliyat devri

21 Mart 2016 Pazartesi - 11:19




Artık basit bir kist yüzünden bile karında kesi açılması devri kapandı.





Günümüzde kadın hastalıklarının görülme oranı artsa da bunun yanı sıra tedavi için yapılan ameliyatlar artık kesi açılmadan gerçekleştirilebiliyor. Sezaryen hariç bütün jinolojik ameliyatlar artık laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılabiliyor. Miyom, yumurtalık kistleri, çikolata kisti, rahim sarkması, rahim kanseri ve daha niceleri… Günümüzde, çevresel faktörler, organik olmayan gıdalar ve radyasyona maruziyet gibi nedenlerden dolayı kadın hastalıklarının görülme oranı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artıyor. Bu iç karartan tablonun yanı sıra yüz güldüren haberler de var; halk arasında ‘kapalı’ ve ‘kansız’ ameliyat olarak bilinen ve tıp dünyasının attığı dev adımlardan biri olan ‘laparoskopik cerrahi’ kadınlara büyük konfor sunuyor. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, ülkemizde sezaryen dışında kanser tedavisi de dahil tüm jinekolojik ameliyatların laparoskopik yöntemle yapılabildiğine dikkat çekerek, “Artık basit bir kist yüzünden hastaların karınlarında uzun kesi açılması devri kapandı. Ülkemizde laparoskopik yöntem henüz yeterince yaygın olmasa da bu durum yakında hızla değişecek” dedi.

KISIRLIK RİSKİNİ DE AZALTIYOR

Yumurtalık kistleri, miyomlar, yumurtalık kanallarındaki veya çevresindeki yapışıklıklar doğurganlığı etkileyebiliyor. Açık cerrahinin aksine kapalı cerrahiyle yumurtalıklar korunarak kistler çıkartılabiliyor, yumurtalık kanallarındaki tıkanıklıklar ve yapışıklıklar giderilebiliyor ve rahim korunarak sadece miyomlar alınabiliyor. Böylelikle doğurganlık korunarak hastanın çocuk sahibi olma şansı artırılabiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap