SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Korona yazın nasıl bir seyir izleyecek?

Korona yazın nasıl bir seyir izleyecek?

15 Nisan 2022 Cuma - 11:08




Yaz yaklaşıp mevsim değişirken koronavirüs salgınında bizi neler bekliyor? Son dönemlerde yaşanan Covid-19 vakalarını değerlendiren Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, “Önümüzdeki yaz döneminin önceki Covid yaz dönemlerine göre mukayese edilemeyecek kadar rahat bir yaz dönemi olacağını ümit ediyorum ve o şekilde de düşünüyorum” dedi.





Uzmanlar, Covid-19 virüsünün hastalık yapıcı etkisinin azaldığını belirtirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hastanelerdeki Covid-19 yoğun bakım ünitelerinin boşalmaya başladığını açıkladı. Son olarak ziyaret için gittiği Sakarya’da konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "19 ilimizde yoğun bakımda yatan (Kovid-19) hasta sayısı sıfır” açıklamasında bulundu. Kendi hastanelerinde de Covid-19 şikayetiyle başvuruların oldukça azaldığını belirten ve İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, “Çok net olarak ifade etek gerekirse vaka sayıları, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı değerlerle doğru orantılı bir şekilde bizim hastanemizde de azalmış durumda. Dün Covid-19 alanında nöbetçiydim, sabahtan gece yarısına kadar inanın ki çok az hasta geldi. Başvuran hasta sayısını rakamla ifade etmek istemiyorum ama çok ciddi anlamda azalmış durumda. Bu da doğal olarak bizim buradan yani acilden hastanenin yoğun bakım ve servislerine yatırdığımız hastaları da çok ciddi biçimde azaltmış durumda” ifadelerini kullandı.

“COVİD-19 İLE İLGİLİ SÜREÇTE ŞUAN BİZİM İÇİN EN İYİ DÖNEMİ YAŞIYORUZ DİYEBİLİRİZ”

Günlük Covid-19 vaka sayılarında 10 binlerin, vefat sayılarında da 50’lerin altında bir seyir olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Oğuztürk, “Biz şuan itibariyle Türkiye’de vakaların 10 binlerin altına indiğini görüyoruz. Hatta vefat eden kişilerin de şuan itibariyle 50’nin altığına indiğini görüyoruz. Tabi ki her can bizim için kıymetlidir. Gönül ister ki bu vefat sayılarının sıfır olması. Ama şuan itibariyle tabi ki vaka sayıları azalmakla birlikte bitmedi. Şuan 6 binler, 7 binler, 5 binler günlük pozitif bir test sonucu şeklinde hastanelerde ortaya çıkıyor. Ama genel itibariyle önceki dönemlere göre çok rahat bir hastane süreci yaşıyor sağlık çalışanları. Bizim acil servisimiz de Ankara Şehir Hastanesi olarak sağlık üssü şeklindeydi Covid-19 döneminde. Şuan hala Covid-19 hastalarına bakıyoruz. Ama inanın ki çok konforlu ve rahat bir dönem geçiriyoruz. Hasta sayısı çok çok az. Bunların da çok az bir kısmını servis ve yoğun bakıma yatırıyoruz. Covid-19 ile ilgili süreçte şuan bizim için en iyi dönemi yaşıyoruz diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap