SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Koronavirüs ne zaman bitecek? Dünya Sağlık Örgütü açıkladı!

Koronavirüs ne zaman bitecek? Dünya Sağlık Örgütü açıkladı!

22 Şubat 2021 Pazartesi - 12:16




Tüm dünyayı hala etkisi altında tutan koronavirüs için Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama geldi. Bakalım koronavirüs ne zaman bitecekmiş?





2019'un son çeyreğinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Karantina döneminin başlamasına neden olan COVID-19 salgını için bilim insanları çalışmalarına hız vermiş ve aşıyı bulmuştu. Ancak bu aşının herkese uygulanması zaman alacağı için salgının hemen bitmeyeceği açıkça ortadaydı.

Bugün ise Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs salgını için umutlandıran haber geldi. Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa'daki bir numaralı isim olan Dr. Hans Kluge salgının 2022'nin başında biteceğini açıkladı. Dr. Hans Kluge, en kötü senaryoların artık geride kaldığını dünyanın toplama evresine geçtiğini de belirtiyor.

Bildiğiniz gibi koronavirüsün mutasyonlu versiyonu ortaya çıkmış ve herkesi korkutmuştu. Mutasyonlu virüs karşısında aşının işe yaramadığı söylentilerinin ortaya çıkmasının ardından Dr. Hans Kluge açıklama yaptı. Dr. Hans Kluge'a göre mutasyonlu virüs şimdilik büyük bir sorun teşkil etmiyor. Ancak bu virüsü yakından takip ettiklerini belirten Kluge, aşının mutasyonlu virüste de işe yaradığını belirtiyor.

Türkiye bildiğiniz gibi Mart ayında normalleşme sürecine girecek. Kademeli olarak normaleşeceğimiz bu süreçte il bazlı çalışmalar olacak. Örneğin bir ilde veya bölgede salgın yeniden artış gösterirse bölgesel olarak tedbirler alınacak. Okulları da Mart ayında yüz yüze eğitim ile açacağız. Bu süreçte sınavlar da planlandığı tarihte gerçekleştirilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap