SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Ölümcül ve bulaşıcı AİDS'e neden olan HIV virüsü tarih oluyor!

Ölümcül ve bulaşıcı AİDS'e neden olan HIV virüsü tarih oluyor!

04 Temmuz 2019 Perşembe - 13:24




Tıp dünyasında çığır açan bu araştırma ile dünyanın en ölümcül hastalığı olan AİDS'e neden olan HİV virüsü tarihe karışıyor.





Temple Üniversitesi Tıp Fakültesi Neuro AIDS Merkezi'nden bilim insanları, 29 farenin kullanıldığı araştırmada bazılarına virüsü düşük seviyelere indiren ARV tedavisi ile gen değiştirme tekniği uygulayarak HIV virüsünü etkilenmiş hücreleri yok etmeyi başardı. Farklı deneylerde bilim insanları hayvanların yüzde 30'unda hiçbir virüsün kalmadığını duyurdu.

AİDS'E KARŞI İLK BÜYÜK ADIM

Habertürk'te yer alan habere göre, NeuorAIDS merkezi direktörü ve çalışmayı kaleme alanlardan Kamel Khalili, Time dergisine yaptığı açıklamada, bu deneyin kendi bilgisine göre HIV virüsünün ilk kez tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ortaya koymada bir ilk adım olduğunu söyledi.

Araştırmacılar deney sırasında ilk olarak 'LASER ART' olarak adlandırılan yöntemle kanda sürekli bölünmeyle çoğalan virüsü azaltmayı başardı.

İkinci adım olarak da gen değiştirme tekniği olarak bilinen 'CRISPR' yöntemiyle HIV virüsünü, virüslü genlerden bulaşmış olan dolaşım halindeki hücrelerden temizlediler.


Khalili, bu deneyin sonuçlarıyla teknoloji ve geliştirdikleri yöntemi kullanarak HIV virüsünü temizleme veya yok etmeyi başarabileceklerini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
HIV

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap