SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sağlık Bakanlığı personel alıyor!

Sağlık Bakanlığı personel alıyor!

04 Haziran 2019 Salı - 11:03




Sağlık Bakanlığı personel alımları mülakatsız KPSS öncelikli olarak gerçekleştirilecek.





Sağlık personeli adaylarını sevindiren haber  Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş'tan geldi. Altıntaş; 30 bini aşkın atama için ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını işaret etti. Sağlık Bakanlığı personel alımı için Haziran ayı bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla geçtiğimiz günlerde iftarda bir araya geldi. "Bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum." diyen Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl içerisinde bu 29 bin 600 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. İlk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. Peki Sağlık Bakanlığı 30 bin kamu personeli alımı başvuru şartları nedir?
 
BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU
 



"İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek."
 
SÜREÇ NASIL TAKİP EDİLECEK?
 
Koca, söz konusu atamalara ilişkin duyuruların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden (https://yhgm.saglik.gov.tr) takip edilebileceğini ifade ederek, sağlık camiasına hayırlı olmasını diledi.



 
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?
 
Sağlık Bakanlığı tarafından 29 bin 689 personel alımı başvuru şartları ve tarihleri açıklanmadı. Ancak bir önceki alım süreçlerine bakıldığında başvuru şartlarının benzer olacağı düşünülüyor.
 



- 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:
 
- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,
 
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,



 
- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,
 
- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak
 



İLK ATAMA HAZİRAN'DA VE İLK ATAMA 20 BİN KİŞİ OLACAK!
 
Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş tarafından yapılan açıklamada son 10 yılın en yüksek miktarda atamasının yapılacağını ve bu atama sayısının ise 30 bine yakın olacağını ifade etti. 30 bine yakın sağlık personeli alımında ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağını belirtti. Atamalar ile ilgili bilgi Sağlık Bakan Yardımcıs Muhammet Güven'den geldi. Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını ve 30 bine yakın büyük alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağı bilgisine yer verildi. İlk tercihlerde atama sayısının en az 20 bin olacağını da ekledi.
 
ALIMLAR MÜLAKATSIZ YAPILACAK!
 
Yüzbinlerce sağlık personelinin merak ettiği bir diğer konu ise alımlarda mülakat olup olmayacağıydı. Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammet Güven, alımların merkezi atama ile yapılacağını, KPSS puan üstünlüğüne göre mülakatsız olacağını belirtti.
 
İLK ATAMALARDA EN AZ LİSE MEZUNU 1000 HEMŞİRE ATANACAK!
 
İlk atamaların 20 bin civarında olacağını ifade eden Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammet Güven, ilk merkezi atamalarda en az lise mezunu 1000 hemşirenin de şehir hastaneleri bünyesinde istihdam edileceğini belirtti.
 
KAMU PERSONEL ALIMINDA KPSS ŞARTI
 
Ali Aras Altıntaş personel alımı hakkında yaptığı açıklamada bakanlığın personel alımına ilişkin teknik çalışmaları bitirmek üzere olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımında mülakat yapılmayacak ve KPSS puan sıralamasına göre alımlar gerçekleştirilecek.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI ALIMLARI NASIL YAPILACAK?
 
Bakanlık alımları mülakatsız KPSS öncelikli olarak yapacak. KPSS puanı daha yüksek olan aday personel alımında ön plana çıkacak. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamalarda da söylendiği üzere bu kişiler sözleşmeli olarak bakanlık bünyesinde görev almış olacaklar.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI
 
Kadro dağılımları halen kesin olarak bilinmemekle birlikte önümüzdeki hafta içerisinde bu resmi açıklamayla kadro dağılımlarının da belli olması bekleniyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımına ilişkin kadro dağılımının şu şekilde olması bekleniyor.
 
Hemşire
 
Ebe
 
Psikolog
 
Radyoloji Teknikerliği
 
Ortopedi
 
Tıbbi Laboratuvar
 
İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik)
 
Biyomedikal Mühendisleri
 
Diyaliz Teknikeri
 
Anestezi
 
Sosyal Hizmet Uzmanları
 
Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü
 
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
 
Ağız ve Diş Sağlığı
 
Ameliyathane teknikeri
 
Ameliyathane Hizmetleri
 
Odyometri
 
Acil Tıp Teknisyenliği
 
Eczane hizmetleri
 
Sağlık yönetimi
 
İş protez teknikeri
 
Hemşire yardımcısı
 
Radyoterapi teknikeri
 
Çocuk gelişimi
 
Fizik Tedavi teknikeri
 
Adli Tıp Teknikeri
 
Odyolog
 
Ferfüzyonist
 
İş ve Uğraşı Terapisti
 
Diyetisyen
 
Fizyoterapist
 
Dil ve Konuşma Terapisti
 
SAĞLIK BAKANLIĞI BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK
 
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8 inci maddesi uyarınca, sözlü ve uygulamalı mülakat sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 24 (yirmi dört) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?
 
T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü uygun bireysel danışmanları, yukarıda belirtilen hizmetleri sağlamak üzere ilgi bildiriminde bulunmaya davet etmektedir. İlgi bildiriminde bulunmak isteyen bireysel danışmanların, aranılan nitelikleri ne oranda taşıdıklarını, yukarıda yer alan şartlara uygun olarak gösteren, Türkçe hazırlayacakları özgeçmişlerini, telefon numarası, adres ve başvurdukları pozisyonun Başvuru Numarasını, Başvuru Kodunu ve işin adını içeren bir başvuru mektubuyla birlikte en geç 08.05.2019 tarihinde saat 18.00'a kadar aşağıdaki adrese e-mail yoluyla veya elden ulaştırmaları gerekmektedir.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap