SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Trabzon tereyağı şifa kaynağı

Trabzon tereyağı şifa kaynağı

03 Kasım 2013 Pazar - 09:23




Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celal Tekinbaş, tereyağının sağlığa zararlı olmadığını ifade etti. Tekinbaş, "Terey





Şükrü ÜÇÜNCÜ Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celal Tekinbaş, Karadeniz gazetesine konuştu. Yıllardır bilinen tereyağının özellikle kalbe olumsuz etkisi olmadığını savunan Tekinbaş, "Bir dönem margarin yağlarının vücuda iyi geldiğine inanıyorlardı. Tereyağı kalbe zararlı dendi, yıllar sonra bunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Sadece aşırı tüketilmemeli" dedi. ■ Üçüncü: Türkiye'de kaç kalp ve damar hastanesi bulunmakta? Tekinbaş: Burası Göğüs ve Kalp Damar Araştırma Hastanesi. Bu şekilde Türkiye'de üçüncü hastane. Göğüs hastalıkları olarak yurt genelinde fazla hastane var ama Kalp Damar ile birleştirilmiş bir hastane olarak sayısı çok düşük. Bu hastane bölgede değil tüm doğuda tek hastane. ■ Üçüncü: Bu hastanenin burada olmasının bölge için önemi nedir? Burası Trabzon için değil tüm bölge için çok önemli Tekinbaş: Biz burada çok kaliteli bir hizmet vermekteyiz. Altyapımız çok iyi dizayn edilmiş. Buraya gelen hasta kalp krizi ile geldiğinde acile girişi ile müdahale edilmesi arasında geçen zamana baktığınızda 20 dakika var. Buda demek oluyor ki hasta bu dakika içerisinde anjiyo oluyor. Kalbine müdahale ediliyor. Ardından taburcu oluyor. Diğer hastanelere göre aynı özellikteki hastanelerde ve dünyada bu süre bir saat. İkinci olarak burada bütün işlem yapılıyor. Burası ihtisas hastanesi. Bu açıdan baktığınız zaman Trabzon için bulunmaz bir hastane. ■ Üçüncü: Bölgede kanserden sonra en yaygın olarak görülen hastalık kalp rahatsızlığı. Bu açıdan baktığımız zaman hastane bir günde kaç poliklinik hizmeti veriyor? Her gelen poliklinik hizmeti alacak Tekinbaş: Bizim poliklinik hizmeti mevsim durumuna göre artış gösteriyor. Bir kere hastanemize gelen tüm hastalar poliklinik hizmeti almadan gidemiyor. Bazen oluyor 7 tane poliklinik bize yetiyor. Bazen de 5 tane poliklinik bize yetiyor. Hastalarımız yettiği sürece hizmet veriyoruz. Ama olmazsa olmaz hedefimiz var: Gelen hiçbir hastanın geri dönmemesi. Sayı olarak 800'e yakın oluyor. ■ Üçüncü: Halı sahada bakıyorsunuz genç yaşta insanlar kalp krizinden ölüyor. Bu durum sadece sigaradan mı kaynaklanıyor? Tekinbaş: Spor yapan insanlar gelsinler hastanemize, bize görünsünler dersek o insanların inanın morallerini bozarız. Bu yüzden böyle bir şey demiyoruz. Ama kalp ve akciğer hastalıklarını artıran hastalıklar var. Bunlardan bir tanesi sigara. Eğer biri sigara içiyorsa bunun düzenli olarak kontrol edilmesi gerek. Bunların yanında insanlara bağlı hastalıklar da var.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap