SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yoğurt diyabeti önlüyor

Yoğurt diyabeti önlüyor

14 Kasım 2015 Cumartesi - 16:14




Uzman Diyetisyen Işın Sayın 16 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde uyarılarda bulundu. Işın Sayın, diyabete karşı yoğurt yenmesi gerektiğini söyledi.





Uzman Diyetisyen Işın Sayın, 16 Kasım Dünya Diyabet Gününde Uyardı. Toplumda giderek daha çok insanda insülin direnci, reaktif hipoglisemi görüldüğünü, diyabete doğru gidişin önemli iki belirtisi olan bu durumun yoğurtla kontrol altına alınabileceğini söyleyen Sayın, günde iki kase yoğurt yemeyi tavsiye etti.

Işın Sayın “Toplumda fazla kilo, her yaşta pek çok bireyin sorunu haline geldi. Yaygın hata ise, hamur, pirinç, patates, şeker, beyaz un içeren gıda tüketimi. Yani sırf bu yiyecekler yüzünden kolay kilo alıyor, zor kilo veriyorsunuz değil mi? Bu yiyecekler sizi önce kısa süre için mutlu kılar. Sonra sizi olaylara daha mutsuz hale getirir. Bu diyabet davetçisi yiyeceklerin uzun süreli tüketiminin neden olduğu tahammülsüz davranışlarınız, çevrenizde dikkat çekmeye başlar. Halsiz, yorgunsunuzdur. Diyabete giden yoldaysanız (insülin direnci, reaktif hipoglisemi vb), silkelenip toparlanmanız için ilk adımı söylemek benden olsun: Yoğurttan başlayın” dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap