SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı?

Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı?

12 Mayıs 2022 Perşembe - 13:22




ASAL Araştırma son günlerin en kapsamlı Cumhurbaşkanlığı seçimi anketi sonuçlarını açıkladı. Peki 2023’te Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İhsanoğlu, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı yoksa Erdoğan mı ? İşte sonuçlar...





ASAL Araştırma'nın Mayıs ayı anketinin sonuçları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek muhalefetin muhtemel rakipleriyle karşılaştırıldı ve sonuçlar belli oldu.  ASAL Araştırma 5-8 Mayıs 2022 tarihlerinde 30 büyükşehirde 2 bin 400 kişiyle telefonla görüşerek yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Güven aralığının yüzde 95, hata payının yüzde +/- 2.0 olduğu ankette bu pazar seçim olsa hangi olası cumhurbaşkanı adayına oy verileceğine cevap arandı.

İşte ASAL Araştırma'nın Mayıs ayı anketi sonuçları:
Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 2

ERDOĞAN MI, ABDULLAH GÜL MÜ?

Son tura Erdoğan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kaldığında ise Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 43.0 olurken, Abdullah Gül diyenler ise yüzde 22.5. Kararsızların oranı yüzde 34.5 çıkıyor.
Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 3

ERDOĞAN - AKŞENER ORANI


Ankette, Erdoğan'a karşı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ise yalnızca yüzde 28.5 oy alacağını gösteriyor. Erdoğan'ın yüzde 42.7 oy alacağı oylamadaki kararsızlar ise yüzde 28.8 olarak gözüküyor.

Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 4

ERDOĞAN MI, BABACAN MI?

Erdoğan'la Ali Babacan'ın ikinci turdaki olası mücadelesinde Erdoğan'ın oyların yüzde 46.5'ini, Babacan'ın yüzde 25.0'ini alacağını, yüzde 28.4'ünün ise kararsız kalacağını gösteriyor.
Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 5

ERDOĞAN - DEMİRTAŞ ORANI

Erdoğan'la HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında olabilecek bir yarışta da, Erdoğan'ın oyların yüzde 47.5'ini Demirtaş'ın yüzde 13.6'sını alacağı ve kararsızların yüzde 38.9 olacağı belirtildi.



Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 6

ERDOĞAN MI, EKREM İMAMOĞLU MU?

Son tura Erdoğan ile İmamoğlu kaldığında ise Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 42.5 olurken, İmamoğlu diyenler ise yüzde 35.7 ve Kararsızların oranı yüzde 21.8'e yükseldi.
Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 7

ERDOĞAN - KILIÇDAROĞLU ORANI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun karşılaşması durumunda ise Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 43.1 olurken, Kılıçdaroğlu'nu tercih edenlerin oranı yüzde 32.4'te kaldı. Kararsızların oranı ise yüzde 24.5'e çıktı.

Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 8

ERDOĞAN MI, MANSUR YAVAŞ MI?


Ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde son tura Erdoğan ile Yavaş kalsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusu da soruldu. Ankete katılanlar yüzde 41.8 ile Erdoğan, yüzde 37.4 ile Mansur Yavaş yanıtını verdi. Kararsızların oranı ise yüzde 20.8 oranında.
Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 9

Ankette "2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verirsiniz?" açık uçlu sorusuna ankete katılanların yüzde 31.6'sı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 13.7 ile ikinci sırada yer alırken onu yüzde 12.5 ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takip etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 9.6 ile dördüncü sırada olduğu ankette İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 7.0 ile beşinci, Selahattin Demirtaş yüzde 6.8 ile altıncı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yüzde 2.1 ile yedinci, Abdullah Gül yüzde 1.8 ile sekizinci, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise yüzde 1.4 ile dokuzuncu sırada yer aldı.
Akşener, Babacan, Davutoğlu, Demirtaş, Gül, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Soyer, Yavaş mı, Erdoğan mı ? - Resim: 10

MİLLET İTTİFAKININ ADAYI KİM OLMALI?

Ankette "2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakının adayı kim olmalıdır?" açık uçlu sorusuna ankete katılanların yüzde 22.8'i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 21.5'i İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yanıtını verdi. İmamoğlu'nu yüzde 20.4 ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takip etti. Ankette, Meral Akşener diyenlerin oranı yüzde 12.0, Selahattin Demirtaş diyenlerin oranı yüzde 11.5, Ali Babacan diyenlerin oranı yüzde 3.8, Abdullah Gül diyenlerin oranı yüzde 2.5, Tunç Soyer diyenlerin oranı yüzde 1.6, Yılmaz Büyükerşen diyenlerin oranı 1.4, Ahmet Davutoğlu diyenlerin oranı yüzde 1.0, Temel Karamollaoğlu diyenlerin oranı yüzde 0.9 ve Gültekin Uysal diyenlerin oranı yüzde 0.6 çıktı.

Beğendim
2
Sevdim
6
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap