SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ankara kulisleri bu tarihi konuşuyor! AK Parti'den erken seçim planı

Ankara kulisleri bu tarihi konuşuyor! AK Parti'den erken seçim planı

22 Haziran 2022 Çarşamba - 17:43




Ankara kulislerinde erken seçim yerine, "erkene alınmış seçim"in konuşulduğu ve seçimlerin 14 Mayıs’a alınmasının tartışıldığı öne sürüldü.





AK Parti kanadında erken seçim yerine, "erkene alınmış seçim"in konuşulduğu, 2023 yılı 18 Haziran tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 14 Mayıs’a alınmasının konuşulduğu iddia edildi.

AK PARTİ KULİSLERİNDE TARTIŞILIYOR

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre, AK Parti yönetiminde bu görüşü dile getirenlerin fikirlerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a da ilettiği ve bunun tüm yönleriyle değerlendirilmesine karar verildiği öğrenildi. Çok sayıda faktörün ele alınarak 2023 Haziran seçimlerinin aynı yılın mayıs ayına çekilmesi görüşü oluştu. Bu konuda henüz kesin karar verilmezken, bu seçeneğin ağırlık kazandığı öne sürülüyor.

Masadaki plana göre, 18 Haziran 2023 tarihindeki seçimler 5 hafta öne çekilecek. Bunun başlıca nedeninin haziran ayının başından sonuna kadar aralıklarla devam eden sınavlar olduğu belirtiliyor. Bu sınavların aileler ve gençler için önemli olması nedeniyle sıkıntı yaşanacağı öne sürülüyor.

MAYIS AYI TARTIŞILIYOR


Diğer bir neden olarak ise Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu gösteriliyor. Normal takvime göre 18 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılırsa ve sonuçlar nedeniyle ikinci tura kalırsa, bu tur iki hafta sonra 2 Temmuz pazar günü yapılacak. Temmuz ayının tatile gidilen ve taşrada da üreticinin tarlada yoğun olduğu dönem olması nedeniyle tercih edilmediği belirtiliyor. Özellikle büyük şehirlerdeki seçmenin memleketlerine gideceği değerlendirilmesi yapılıyor. Seçimler için Ramazan Bayramı’ndan iki hafta sonra, kışın olumsuz psikolojisinin atılmış olacağı bir tarih olarak mayıs ayının tartışıldığı dile getiriliyor

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap