SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Arınç'ın damadını FETÖ'den aklayan kararın gerekçesi

Arınç'ın damadını FETÖ'den aklayan kararın gerekçesi

09 Kasım 2019 Cumartesi - 15:01




Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in beraat etmesiyle ilgili açıklanan gerekçeli kararda 'örgütle ilişkisi sempati boyutunda' ifadeleri yer aldı.





Ankara 19. Ağır Ceza Mahekemsi'nde 17 Ekim'de görülen davada; Bülent Arınç'ın FETÖ'den yargılanan damadı Ekrem Yeter beraat etti.

Yeter, karar duruşmasındaki son sözlerinde; "Benim bu yapıyla hiçbir şekilde ilişkim olmamıştır. Dosyaya sunduğum sosyal medya paylaşımları da bunu kanıtlamaktadır. Vatanını, milletini ve bayrağını seven biriyim, beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme ise "silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan" beraat kararı verdi.

GEREKÇELİ KARARDA DİKKAT ÇEKEN İFADELER

Mahkemenin Ekrem Yeter'in beraatiyle ilgili gerekçeli kararında; "Sanığın 17-25 Aralık 2013 öncesi dönemdeki eylemlerinin örgüt üyeliği için gerekli olan süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik taşımadığı ve sempati boyutunda kaldığı" ifade edildi. Bu nedenle delil yeterliliğinden beraatine karar verildiği belirtildi.



BANK ASYA'YA PARA YATIRMASI

Ayrıca Yeter'in Fetullah Gülen'in çağrısıyla Bank Asya'ya yatırdığı 41 bin liranın "cüzi bir miktar" olduğu ve "darbeden bir hafta sonraya kadar yasal faaliyetlerine devam eden bankadaki rutin hesap hareketlerinin örgütsel faaliyet ya da örgüte yardım olarak değerlendirilemeyeceği" ifade edildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap