SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Babacan'ın istifasına Koru'dan dikkat çeken yorum: ''Aslında vazgeçen AK Parti'dir''

Babacan'ın istifasına Koru'dan dikkat çeken yorum: ''Aslında vazgeçen AK Parti'dir''

09 Temmuz 2019 Salı - 12:06




Ali Babacan'ın dün AK Parti'den istifa etmesinin ardından kişisel internet sitesinde bir yazı yazan Fehmi Koru "Babacan kopmuş görünse de aslında onun kadar değerli pek çok kurucu isimden vazgeçen aslında AK Parti’dir" değerlendirmesinde bulundu.





Daha önce Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başmüzakerecisi ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunun Ali Babacan'ın dün AK Parti'den istifa etti.

Dün siyasetin en fazla konuşulan konusu olan istifayı lendi kişisel internet sitesinde değerlendiren Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru   "AK Parti’den o kopmuş görünse de gerçeği biliyoruz: Ali Babacan ve onun kadar değerli pek çok kurucu isimden vazgeçen aslında AK Parti’dir. Değişen parti, kendisini ‘2002 ruhu’ndan uzaklaştıran değişimine uygun kadro tercihinde bulunurken, ayak bağı olacağı düşünülen yol arkadaşlarının bazılarını da geride bırakmış oldu" dedi. 

 Koru, Babacan ve ekibinin, popülist anlayışın yanlışlığına ilk olarak Türkiye'de son verme görevinin bulunduğunu belirterek"Babacan ve onunla birlikte hareket edecek arkadaşlarının, varlığının hissedildiği her ülkede derin sarsıntılara yol açan ‘popülist’ anlayışın yanlışlığına, ilk olarak yine bizim ülkemizde son vermek gibi bir görevleri de bulunuyor." diye yazdı. 

Koru şöyle devam etti:

Adaletli bir hukuk düzeni içerisinde kalkınmacı bir anlayışı yeniden diriltmek görevi…

İşsizlere iş bulacak bir ekonomik atılımı gerçekleştirirken, bunu herkesin kendini güvende bileceği bir hukuk düzeninde sağlamayı amaçlayan bir program yazılması gerekiyor.

“Nerede kalmıştık?” veya “Hadi köyümüze geri dönelim” tarzı bir kolaycılığı değil, 21. yüzyılın ilk 20 yılına damgasını vuran gelişmelerden hareketle, önümüzdeki dönemin şartlarını göz önünde tutan bir ufuk çizgisini kollamayı önceleyen bir anlayışla…

Ali Babacan’ın AK Parti’den ayrıldığını duyurmak için kaleme aldığı metin, kendisine destek verecek geniş toplumsal dinamiklerden oluşan arkadaşlarıyla birlikte tam da bunu yapmaya niyetlendiklerinin ilanı sayılabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap