A+ A-
Yorum
10

Bahçeli: Türk siyasetinin bir ahlak reformuna ihtiyacı var

Yayın Tarihi: 11.10.2022 - 11:19 | Güncelleme Tarihi: 11.10.2022 - 11:14
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk siyasetinde bir ahlak reformuna ihtiyaç olduğunu" söyledi. Bahçeli, CHP'nin başörtüsü için kanun teklifiyle ilgili, "Samimiyetsizdir, tutarsız, içerik olarak baştan savmadır." dedi. Bahçeli, "CHP, şayet samimiyse buyursunlar anayasa değişiklik teklifine destek versinler. Haydi gelin elinizi taşın altına koyun. İşte tutarlılığınızı göstermenin altın fırsatı." ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, "siyasette bir ahlak reformuna ihtiyaç olduğunu" ifade ederken CHP'ye yüklendi:

Türk siyasetinin bir ahlak reformuna ihtiyaç vardır. Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset üretilemez. Uçurum kenarında sahte pehlivanlık pozu verilerek siyaset yapılamaz. CHP Genel Başkanı, Türkiye'yi barıştıracağım diyor, helalleşme ile geçmişi değil, geleceği kurtaracağını belirtiyor. Türkiye'nin barışması için küslüğüm hakimiyeti lazım değil mi, peki bu küslük nerede? Kılıçdaroğlu'nun görüp de bizim göremediğimiz bu küsler nereye saklanmıştır? Kılıçdaroğlu'nun durumu aynen şöyledir: Tatsız aşa tuz neylesin, akılsın başa söz neylesin.

"Alevi kardeşlerimiz canımızdır"

Hükümetin Alevi açılımının ardından MHP lideri de benzer açıklamalarda bulundu:

Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimizin haklı talepleri vardır. Bu talepler kardeşliğin âlicenaplığı ile insani, tarihi, kültürel, hukuki ve hakkaniyetler karşılanmalı, ortak akıl ve geniş bir uzlaşma zemini hazırlanmalıdır. Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimiz bizim canımızdır, can kardeşlerimizdir. 

Cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir. Saz bizim söz bizimdir cem bizim semah bizimdir. Maksadımız gönüller yıkmak değil gönül üstüne gönül yapmaktır. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır. Bu konuyu siyasallaştırma çabalarına itibar edilmemelidir.

Cumhurbaşkanımız tarafından Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimize yönelik iyileştirici açıklamaları tümüyle destekliyoruz.

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini “densizlik” olarak değerlendiren Bahçeli, “Herkes biliyor ki ABD’ye Cumhurbaşkanlığı adaylığı için icazet almaya, müstakbel adayın ismini öğrenmeye gittin” dedi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler