SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Barış Yarkadaş'tan canlı yayında Canan Kaftancıoğlu ile ilgili olay sözler

Barış Yarkadaş'tan canlı yayında Canan Kaftancıoğlu ile ilgili olay sözler

04 Aralık 2020 Cuma - 13:04




Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Tv100 ekranlarında katıldığı canlı yayında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile arasındaki "taciz" polemiğinin ayrıntılarını anlattı.





tv100'de yayınlanan Ahu Özyurt ile Sağlı Sollu programında konuşan Barış Yarkadaş, CHP'de taciz olayının aslını, Yarkadaş-Kaftancıoğlu polemiğinin aslını ayrıntılarıyla anlattı.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın açıklamaları şöyle;

Pazar günü evde dinlenirken Maltepe Kadın Kollarından bir arkadaş ısrarla telefonu çaldırınca açtım.  Bana vekilim ısrarla çaldırmak zorunda kaldım.

"Önemli ve ciddi bir sorunumuz var. CHP Maltepe İlçe Başkan yardımcısı bir kıza tecavüzden tutuklandı. İlk kez orda duydum. Biz ilçe kadın kolları üyeleri olarak bu ahlaksızlığı ilçe binamızın 50 metre ilersindeki alanda protesto etmek ve kamuoyuna duyurmak istiyoruz" dedi.

Benim ne yapmamı istiyorsunuz? diye sorduğumda ise bana, ilçe başkanımız ve Canan Kaftancıoğlu bu açıklamayı yapmamıza izin vermiyor. Sizin de bize yardımcı olamnızı istiyoruz dedi.


Bir gazeteci olarak benimn bu konuya girebilmem için elimde bir delil olması gerek. Bana da yollayın belge olmadan konuşamam dedim. 2-3 dakika sonra bana gönderdi. Okudum. Okumaz olaydım. Mideme bir yumruğun oturduğunu hissettim. 

Bir ahlaksız, 23 yaşında bir kızla 2-3 aydır tanışıyor. Çay içelim diyor Kızda her yer kapalı nerede içeeğiz. O da benim bir arkadaşımın kafesi var orda içeriz diyor. Kafenin sahibi de ne hikmetse benim bir işim var çıkacağım diyor. 

5 - 10 dk sonra bu alçak 23 yaşındaki kardeşimize bir cinsel yönelimde bulunuyor. Genç kız tabi doğal olarak tepki gösteriyor. Kızımız eliyle itince ifadeye göre bu alçak, kızın saçından ve kolundan sürüklemeye çalışıyor. Kızımız da cafedeki bardaklardan birini alıyor ve bu çocuğun kafasında kırıyor. Sonrasını anlatmayayım. Bunu bile şuan çok zor anlatıyorum. Ama buna sessiz kalamam. Bunun particilikle bir ilgisi yok. 

"O ahlaksızlığı duyduğun andan itibaren kapının önüne koyacaksın"

Daha sonra ilk tweetimi saat 20.03'te attım. Tweetim inanılmaz bir şekilde yayılmaya başladı. Saat 20.30'da İstanbul İl Sekreterliği'nden arandım.  


"Vekilim tweetinizi okuduk. Bu arkadaşila iligli disiplin suçu soruşturması şu anda İstanbul İl Başkanlığı'nda. Pazartesi günü de bunun dosyası görülecek" dendi. Kişi ancak pazartesi günü partiden ihraç edilmiş. Oysa bize aynı gün attık demişlerdi. O ahlaksızlığı duyduğun andan itibaren kapının önüne koyacaksın. 

Avcılardan bir hanımefendi benim attığım tweetin altına, "Ben de İstanbul İl Başkanları Yardımcıları tarafından tacize uğradım. Canan Hanım'a bunu bildirdim. İl Başkan Yardımcılarına bildirdim. Herhangi bir şey yapılmadı" yazmış. Benim attığım tweetin altına 3 bin tweet atılmış ben bu atılan tweeti görmedim.

Cumhuriyet Gazetesi de bu durum üzerine Canan Kaftancıoğlunu arıyor ve bu konularla ilgili ne diyorsununuz? diye yorumlarını alıyor. Canan Kaftancıoğlu da biz bu durumla ilgili gerekeni yaptık zaten demiş.

Sonra gazeteci arkadaş tekrar altında da böyle bir yorum olduğunu bir kadının daha tacize uğradığını söylüyor. 

"Barış Yarkadaş Şov yapıyor"


Canan Kaftancıoğlu gazetecinin bu sorusu üzerine "Barış Yarkadaş şov yapıyor. Onun söyledikleriyle ilgilenmiyoruz" diyor. Konunun tarafı değilim. Benim haberim bile yokken Canan Hanım beni bu durumun içine katınca benim de doğal olarak kendisine cevap verme hakkım doğdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap