SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Davutoğlu: Bahçeli en son memleketine geldiğinde mazot 5 TL'ydi

Davutoğlu: Bahçeli en son memleketine geldiğinde mazot 5 TL'ydi

16 Haziran 2022 Perşembe - 14:33




Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Osmaniye’de partisinin etkinliğine katıldı. MHP lideri Bahçeli’ye memleketinden seslenen Davutoğlu, “Allahtan başka kimseden korkmam” dedi.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasına tepki göstererek, "Sizin psikolojik sıhhatiniz konusunda ciddi şekilde kaygılıyım" dedi. Bu sözlerden saatler sonra Davutoğlu, Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de partisinin il başkanlığının ikinci kuruluş yılı etkinliğinde konuştu.

Türkiye’nin son bir ayda Antalya’dan Mersin’e, Adana’dan Diyarbakır’a çok sayıda kentini ziyaret ettiğini ifade eden Davutoğlu, “Bir ayda dolaştığım yeri bizi eleştiren Bahçeli bir ömür dolaşmamıştır. Bütün diyarlarda hüzün gördüm” dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN BAKAN NEBATİ’YE: EKONOMİ BEYİNLE İDARE EDİLİR, O DA SENDE YOK

Çiftçinin esnafın ve gençlerin zor durumda olduğunu, Türkiye’nin birçok noktasında yaptığı ziyaretlerde “feryadı” duyduğunu ifade eden Davutoğlu, “Hayvancılık bitmiş, tarım bitmiş esnaf kan ağlıyor. Gençler ilk fırsatta yurt dışına gitmeye çalışıyor. Bu topraklarda eğer tarım bitmişse, meralar boşsa, gençler bu toprakları terk etmek istiyorsa birinci sorumlusu iktidardır, ikincisi bugünkü iktidarın yetersiz kadrolarıdır. Türk lirası yüzde yüz değer kaybetti. Bunlar, bugünkü cahil iktidarın yol açtığı büyük yıkımlar. Hazine Bakanı ‘gözümüze bakın’ diyor. Ekonomi senin gözünle değil beyinle idare edilir o da sende yok sende” diye konuştu.

Gelecek Partisi’nin iktidara geleceğini, çitçinin, gençlerin yaşadığı mağduriyetin “hesabını soracaklarını” ifade eden Davutoğlu, “Demokrasiyi egemen kılacağız. Bizim ilk hedefimiz, zengini zengin yapan bu düzeni yıkıp yerine hakça refahı paylaştığı bir düzeni getireceğiz. Buradan söz veriyorum. Merkez Bankası’ndan 128 milyar doları tarumar edenlerden mutlaka hesap soracağız” dedi.


‘MİLLETTEN BAŞKA KİMSEYE HESAP VERMEM’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’ye en son 2018 yılında geldiğini, o tarihte mazotun 5 TL bugünse 30 TL olduğunu, kendisinin ise defalarca kente geldiğini ifade eden Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'ye memleketinden şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sayın Bahçeli. Memleketinde olduğum için buradan bir kez daha hitap etmek istiyorum. Son grup konuşmasında öfkeli bir şekilde bize yüklendi. Asabi bir sesle bize ağır hakaretlerde bulundu. Sayın Bahçeli ben bu toprakların çocuğuyum. Ben bu halkın içinden çıktım. Bu halkın imkanlarıyla ilim adamı siyaset adamı oldum. Bir kez daha size sesleniyorum. Allah’tan başka kimseden korkmam. Milletten başka kimseye hesap veremem. “

‘TRUMP’IN ‘APTA OLMA’ MEKTUBUNU SİNEYE ÇEKENLER MANDACIDIR’

“Diyor ki sayın Bahçeli bizim için. ‘Mandacı’ diye bir tabir kullanıyor. Torosların çocuğu yörük Ahmet mandacı öyle mi? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde, İsrail Mavi Marmara’da kardeşlerimizi katlettiğinde, gür bir sesle terör devleti diyen ben mandacıyım öyle mi? Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. Gerçek mandacı kimdir biliyor musunuz? ABD Başkanı Trump, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir gece yarısı ‘Aptal olma’ diye mektup yazdığında o mektubu sineye çekenler mandacılardır. 36 şehidimiz Suriye toprağına Rus uçaklarının bombardımanında şehit düştüğünde Moskova’ya gidip Putin’in kapısında bekleyenler gerçek mandacıdır."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap