SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Dikkat çeken iddia: ''Erdoğan 2023’te aday olmayacak!''

Dikkat çeken iddia: ''Erdoğan 2023’te aday olmayacak!''

28 Şubat 2021 Pazar - 10:56




Türkiye muhalefetin "erken seçim" çıkışlarını tartışırken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, “Erdoğan’ın çok önemli bir kararını açıklıyorum; Erdoğan 2023’te cumhurbaşkanı adayı olmayacak” dedi.





Orhan Uğuroğlu bugünkü yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılında verdiği bir röportajındaki, “Yeni bir partiye girebilirim. Ancak şartlarım var. Bu partide 65 yaşın üstündekiler siyaset yapamayacak. En son 65 yaşında aday olunabilir. Erbakan’ın yaşı 70 iş bitmiş” sözlerini hatırlatarak, “Dün 67 yaşına basan Erdoğan’ın doğum günü kutlu olsun” dedi.

Uğuroğlu’nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Değerli okurlarım, Erdoğan’ın mahkûmiyet kararındaki hüküm gerekçelerini lütfen bir kez daha okuyun. İster gazete kupürünü saklayın, ister bir kâğıda not alın; Erdoğan’ın bugünlerde yaptığı konuşmalar ile karşılaştırın. Dünden bugüne; Erdoğan’ın konuşmalarının hedefi farklı mı? Derler ki; ‘Huylu huyundan vazgeçmez.’

Erdoğan’ın çok önemli bir kararını açıklıyorum; Erdoğan 2023’te cumhurbaşkanı adayı olmayacak. Nedenini Erdoğan şöyle açıklamıştı: ‘Yeni bir partiye girebilirim. Ancak şartlarım var. Bu partide 65 yaşın üstündekiler siyaset yapamayacak. En son 65 yaşında aday olunabilir. Erbakan’ın yaşı 70 iş bitmiş’

Dün 67 yaşına basan Erdoğan’ın doğum günü kutlu olsun. 2024’de Erdoğan’ın yaşı 70 işi bitmiş olacak. Erdoğan bilirsiniz verdiği sözü kesinlikle tutar. AKP’liler de Devlet Bahçeli de yaşı uygun aday bulsunlar. Ben bir kıyak yapıp önereyim: Berat Albayrak.”


Orhan Uğuroğlu'nun yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap