SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz

24 Nisan 2024 Çarşamba - 09:17




Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te resepsiyon düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özgür Özel'den görüşme talebi geldi. Önümüzdeki hafta görüşeceğiz." dedi. CHP Genel Başkanı Özel ise "Birbirimizi dinleyeceğiz, birbirimizi anlayacağız." ifadelerini kullandı.





TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bazı bakanlar, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasi partilerin yöneticileri, milletvekilleri, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, yabancı misyon temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyona yoğun katılımın olduğu gözlendi.  

Meclis Tören Salonu'ndaki resepsiyonda Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte davetlileri salonun girişinde karşıladı, teker teker tokalaştı.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Meclis Başkanı Kurtulmuş karşıladı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş eşliğinde resepsiyonun yapıldığı tören salonuna giren Erdoğan, bazı davetlilerle sohbet etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra TBMM Başkanı Kurtulmuş'la Tören Salonu'nun yanında bulunan Mermerli Salon'a geçti.

Salona CHP Genel Başkanı Özel ile diğer siyasi partilerin temsilcileri de davet edildi.

Erdoğan burada CHP Genel Başkanı Özel, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve diğer siyasi parti temsilcileriyle çay içip sohbet etti.

Gazetecilerin "CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme olacak mı?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Benimle görüşme talepleri oldu. İnşallah önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Böyle ayak üstü olmaz." dedi.

Resepsiyona katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de görüşmeyle ilgili "Birbirimizi dinleyeceğiz, birbirimizi anlayacağız." dedi.


"Biz yerel seçim sonuçlarına yönelik saygılı bir dil bekleriz." diyen Özel, "Bunun üzerinden saygılı bir dil olursa millet kazanır. Yok gerginliğe dönerse ve tartışırsak millet kaybeder. Millet bir kez daha kendine kaybettirene kaybettirir." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği ile ilgili gelen soruya Özel, "Ben Erdoğan'ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam. Anayasa Mahkemesi kararına uymuyor. Bugünkü şartlarda anayasaya uygun davranırsa biz de kendisine yaklaşırız." yanıtını verdi.

 

"ANAYASA ÇALIŞMALARI GÜNDEME GELMEDİ"

 AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mermerli Salon'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer siyasi parti temsilcileri ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Güler, görüşmede yeni anayasa çalışmalarının gündeme gelmediğini, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmenin de gelecek hafta gerçekleşeceğini belirtti.


Güler, görüşmede, CHP Genel Başkanı Özel'in göz ameliyatıyla ilgili aynı zamanda doktoru olan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in bilgi verdiğini de aktardı.  

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da resepsiyonda gazetecilere "Anayasa konusunda önümüzdeki hafta siyasi partileri ziyarete başlıyorum." açıklamasını yaptı.  

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da resepsiyonda gazetecilere "Anayasa konusunda önümüzdeki hafta siyasi partileri ziyarete başlıyorum." açıklamasını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap