SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Gazi Mustafa Kemal'in Libya'da ne işi vardı?'

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Gazi Mustafa Kemal'in Libya'da ne işi vardı?'

26 Şubat 2020 Çarşamba - 12:08




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM grup toplantısında konuştu.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda katıldı.

Toplantıda Erdoğan'ın doğumgünü dolayısıyla hazırlanmış özel film gösterimi yapıldı.

Hazırlanan filmin kendisini duygulandırdığını söyleyen Erdoğan, "Çocukluk yıllarıma beni götürmesi, tercih edilen oradaki birkaç anektod çok çok önemliydi. Bu simitti, bu kitaptu, bu suydu bunların üçü çocukluk yıllarımın en önemli başlıklarıydı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Bugün bizim karşımıza dikilen benim Kürt orijinli kardeşlerim Suriye'nin Kuzey Doğusunda şu anda terör örgütüne destek verenler onlara pasaport dahi vermiyordu. Ben de kendisine tavsiyede bulunuyordum neden vermiyorsun diye. Bak Kemal kalkıyor şimdi bize bu noktada ahkam kesiyor. Ya sen siyaseti bilmiyorsun, siyasetin cahilisin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:


"Deprem felaketi kendini bize sürekli hatırlatıyor. Bilim insanları yeni depremler olabileceğini söylüyor. Bu ikazlara hak vermemek mümkün değil. Ülkemizin yapı stoğunun büyük bir bölümü depremlere ve doğal afetlere dayanıksızdır. Yapılan değerlendirmelere göre ilk etapta 6.7 milyon konut dönüştürülmesi gerekiyor. Bütün kaynakları bu işe ayırsak bile bu dönüşüm yıllarca sürer. 

En riskli olan yapılardan başlayarak bu süreci yürütmek zorundayız. Hedefimiz her yıl 300 bin konut inşa ederek 5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştürmektir. Marmara depreminin ardından 43 bine yakın konutu tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Kanal İstanbul'da tek başına diğer işlevlerinin yanında 500 bin konutluk kentsel dönüşüm projesidir."

Bugüne kadar 22 milyon milyon vatandaşımızın oturduğu konutların depreme dayanıklılığı teyit edildi. Aamcımız kısa sürede sayıyı 35 milyona çıkarmak. devlet elbette felakete uğrayan vayandaşların yanındadır. Ama devletle vatandaş birlikte çalışmalıdır. Vatandaşlarımızdan sahibi oldukları yapıların risk seviyesini tespit edip depreme dayanıksız olanları dönüştürmelerini bekliyoruz.

CHP VE KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Tüm terör örgütlerini destekleyen her davranışıyla arkadaşlar dediği teröristlerin arkasında duran kişi bu ülkenin ancak hasmı olabilir. Türkiye tarihinin en kritik mücadelelerinden birini verirken sürekli devleti ve milletini tahkir eden, tüm kamu görevlilerine saldıran bir kişi ülkesine değil düşmanlarına hizmet ediyor demektir.  Kürsüde mavra keserek sadece kendisini tatmin ediyor. Suriye meselesini zerre kadar idrak edemeyen bir kişinin söyledikleri ancak sinek vızıltısı kadar değer taşır.


İdlib'de adam kendi toprağını savunuyor diyerek kahraman askerlerimizin mücadelesine zarar veren bir kişi asla bu milletin evladı olamaz. İnsanda vicdan önemli bir sestir. Bu İdlib'deki o yavruları televizyonda izlemiyor musun? 3-5 yaşındaki yavruların ayakları çamur içinde nasıl sığınacak yer aradıklarını görmüyor musun? O yavruların ahı sana yeter. Çamur deryası içinde başlarını sokacak bir çadır dahi bulamıyorlar. Bunları katil Esed'in insafına mı bırakacağız. Esed ile görüş diyor. Sen onu görmeden biz onla görüşüyorduk. Biz ona ne teklif yapsak geri çevirdi, adam olmadığını gördük.

Kılıçdaroğlu'nun "Libya'da ne işimiz var" sorusuna da yanıt veren Erdoğan, "CHP'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in Libya'da ne işi vardı, Trablusgarp'ta ne işi vardı. Bu zat tarihi de bilmiyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap