SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Günün bomba kulisi: Erdoğan, Babacan'la görüşecek

Günün bomba kulisi: Erdoğan, Babacan'la görüşecek

11 Kasım 2019 Pazartesi - 12:01




Gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni parti kurma hazırlığı yapan Ali Babacan'ı kazanmak için bir görüşme planladığını yazdı.





Gazeteci Abdulkadir Selvi, "Barış Pınarı'na rağmen siyaset hareketli" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, Erdoğan'ın, yeni parti kurma hazırlığında olan ve kurucusu olduğu AK Parti'den istifa eden Ali Babacan'la bir görüşme planladığını iddia etti.

"BABACAN'I KAZANMAK İÇİN HAMLE YAPIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ali Babacan'ı kazanmak için hamle yaptığı yazan Selvi, köşesinde şu ifadelere yerdi: AK Parti cephesinde ise birlik ve beraberliği güçlendirmeye yönelik bir çaba seziliyor. Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin kuruluş aşamasına geldiği bir sırada Erdoğan, bütünleşme çabalarını arttırdı. Daha önce görüştüğü Ali Babacan'ı birlikte çalışmaya ikna edemeyen Erdoğan'ın, önümüzdeki günlerde Babacan'la yeni bir görüşme yapmayı planladığı söyleniyor. Davutoğlu ve Gül'den ziyade Erdoğan'ın Babacan'ın üzerinde durduğu anlaşılıyor. O nedenle Ali Babacan'ı kazanmak için hamle yapıyor. Başarılı olur mu? Biraz zor gözüküyor. Ama bir yandan da yeni partilere karşı AK Parti teşkilatını motive etmeye çalışıyor.

"BİZİ ASLA KOPARAMAYACAKLAR"

İzmir il teşkilatının toplantısına telefonla bağlanarak "Hiçbir şey sizi yılgınlığa itmesin. Bazı çatlak sesler veya safsatalar sizleri asla yılgınlığa itmesin. Bunların hepsi gider ama işin aslı burada kalır. Yedi düvel AK Parti'ye karşı bir gayretin içinde ama bizi asla koparamayacaklar. Gövdenin kökleri çok sağlam. Bu sağlam köklerle mücadelemizi sürdüreceğiz" diye seslenmişti.

"CHP İLE HDP BİR ARADA KALSIN"

Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İyi Parti ile CHP'nin süren iş birliğine son vermek istediğini CHP ile HDP'nin bir arada kalmasının amaçladığını söyledi. Selvi, "İyi Parti konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavrı önemli olacak" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayınız


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap