SON DAKİKA



Haber > Siyaset > HDP kapatılacak mı? Abdulkadir Selvi son kulisi aktardı

HDP kapatılacak mı? Abdulkadir Selvi son kulisi aktardı

09 Mart 2021 Salı - 18:10




Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, HDP’nin kapatılması gündemiyle ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli’nin geçen haftaki sürpriz görüşmesi beklentiyi güçlendirdi. Cumhur ittifakında olan MHP, HDP’nin kapatılması için bastırıyor." ifadelerini kullandı. Selvi sözlerinin devamında "AK Parti'de HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda toptancı bir yaklaşım yok" diye yazdı.





HDP'yi ve vekillerini eleştiren MHP lideri Bahçeli, "Türk Devleti'nin ekmeğini yiyip havasını soluyan, hazinesinden geçinen, sonra da dönüp devletin varlığına diş bileyenlerin yakasından tutmak her muhterem milletvekili için namus meselesidir. Bebek katiline 'sayın' diyen milletvekili istemiyoruz. Teröriste 'gerilla' diyen milletvekiline katlanamıyoruz" diyerek HDP'nin kapatılmasını istediğini dile getirmişti. AK Parti'nin konuyla ilgili tavrı merak ediliyordu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde AK Parti kulislerinde hakim olan havayı  paylaştı. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Dokunulmazlıklarla ilgili olarak AK Parti kulislerinin nabzını tutmaya çalıştım. Daha sürecin başındayız. İlerleyen zaman içinde AK Parti’nin tavrının netleşmesi bekleniyor. Ama şunu söyleyebilirim: HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda toptancı bir yaklaşım yok." değerlendirmesini yaptı. 

Selvi yazısında, "Kobani fezlekeleri konusunda bir hassasiyet olduğu inkâr edilemez bir gerçek. Öncelik Kobani ve terörle mücadeleye ilişkin dosyalarda. Bu dosyaların tamamı neredeyse HDP’lilerle ilgili. Buna rağmen dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili olarak yine de toptancı bir yaklaşım yok. Dosyalar tek tek incelenecek.  Suç isnadı nedir, fezleke hangi mahkemeden intikal etti?  Suçun ceza aralığı ne kadar? İki kritere göre önce fezlekelerle ilgili tablo netleştirilecek." düşüncesini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap