SON DAKİKA



Haber > Siyaset > İYİ Parti İBB Meclisi'nde ayrı grup kuracak

İYİ Parti İBB Meclisi'nde ayrı grup kuracak

09 Ağustos 2019 Cuma - 13:31




İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Eylül ayında başlayacak oturumla birlikte tablo değişecek





İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde meclis çalışmaları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 132 üyeden oluşan Millet İttifakı ve 180 meclis üyesinden oluşan Cumhur İttifakı tarafından yürütülüyordu.

Millet İttifakı ile İBB Meclisi'ne giren İYİ Parti kendi parti grubunu kurma kararı aldı.

11 İYİ Partili meclis üyesi Eylül'den itibaren mecliste kendi parti grubu adına çalışmalarını sürdürecek.

İYİ Parti'nin grubunu kurmasının ardından İBB Meclisi; 180 Cumhur İttifakı, 121 CHP, 11 İYİ Parti'li meclis üyesinden oluşacak.

Ağustos ayında çalışmalarına ara veren meclisin eylül ayındaki ilk oturumunda İYİ Parti resmen kendi grubunu kurmuş olacak.


Kağıthane meclis üyesi Dr. Suat Sarı da İYİ Parti grubunun sözcülüğünü yapacak.

Sözcü gazetesine konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Millet İttifakı olarak yaptığımız işbirliği sürecinde, Türkiye'deki belediye meclisleri seçimler sonrası kendi gruplarımızı kuracağımız konusunda CHP ile mutabık kalmıştık. İstanbul'da seçimin yenilenmesi sebebi ile kendi grubumuzu kurmayı geciktirdik. Bundan sonraki süreçte doğal olarak İYİ Parti'nin programındaki görüş ve düşüncelerimizi İBB Meclisi'ne taşımamız gerekiyor” değerlendirmesi yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap