SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Kılıçdaroğlu: Avrupa, ikinci rüşvet paketi hazırlığında

Kılıçdaroğlu: Avrupa, ikinci rüşvet paketi hazırlığında

26 Temmuz 2021 Pazartesi - 12:51




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Afganistan’dan gelen sığınmacıların Türkiye'de kalması için Avrupa'nın “İkinci Rüşvet Paketi” hazırlığında olduğunu' söyledi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda, 'Afganistan’dan gelen sığınmacıların Türkiye'de kalması için Avrupa'nın  “İkinci Rüşvet Paketi” hazırlığı içinde olduğunu' söyledi.

Avrupa'nın para ile Türkiye'yi açık mülteci hapishanesine döndürdüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidarın bu paralar ile mahallelerin huzurunu sattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ülkemizin gerçek beka sorunu sığınmacı selidir. Şimdi de Afgan seline tutulduk. Ankara- İstanbul seçimlerinde iki oy için ağzına ülke bekasını sakız edenler, gerçek beka sorunu karşısında tek kelime dahi etmiyorlar. Hatta bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı 'Türkler Orta Asya'ya dönerse Suriyeliler de gider' deme cesaretini dahi göstermiştir.

'BU MESELENİN İKİ KURBANI VAR'


Öncelikle şunu net olarak ifade edeyim. Bu meselenin iki kurbanı var; biri sizlersiniz sevgili halkım, ikincisi de mülteci kardeşlerimiz. Onun için bu meseleyi ırkçılığa indirgemek asla kabul edilemez. Meselenin diğer kurbanı misafirlerimizi kötüleyerek de çözeceğimiz bir konu değildir bu.

Bu konuyu kuklacı ve kuklacılarıyla çözeceğiz. Kimdir kuklacı? Ülkemizi, parasıyla açık mülteci hapishanesine döndürebileceğini görmüş olan Batı'dır. Kuklaları ise bu paralarla sizin mahallelerinizi ve huzurunuzu satmış olan iktidar partisidir. Bunlarla mücadele edeceğiz, hep birlikte. Sizin hesabınızı ben bu iki muhatap ile göreceğim, garibanlarla değil. Peki neden bugün karşınıza yeni bir video ile çıkma ihtiyacı duydum? Mesele çok kısa bir zamanda başka bir kırılma noktasına gelecek gibi görünüyor.

'500 BİN İLE 1 MİLYON ARASINDA AFGAN MÜLTECİ'

Bakınız Merkel, 'Avrupa Birliği'ne giremezsiniz ama AB'ye gelmeye çalışan mültecilerinizi ağırlamaya devam edebilirsiniz' diyor. 'Bu konuda da hayli başarılısınız' demeyi de ihmal etmiyor. Bakın bu mülteciler onlarındır sevgili halkım. İktidarı para ile satın almasalardı, bu mülteciler bugün Avrupa kentlerindeydi, ama maalesef satın aldılar. Ayrıca Merkel, '3 milyar avro daha fon aktaralım, 5 yıllık da bir mülteci anlaşması yapalım' diyor. Erdoğan'ın sesi çıktı mı, çıkamaz da. Çünkü tüm bu şaibeli anlaşmaların tüccarı Erdoğan'ın bizzat kendisidir. Ama asıl ikinci iddia şudur ki, Brüksel'in Afganistan'dan kaçan sığınmacıları Avrupa'dan uzak tutmak için Türkiye'ye yeni bir rüşvet paketi önerme hazırlığıdır. Bu sefer rakamlar 500 bin ile 1 milyon arasında Afgan mülteci riskini gösteriyor. Yani açıkça söylemek gerekirse tartının bir kefesine yeniden sizin mahallenizi, sizin hayatınızı, sizin huzurunuzu koyacaklar; diğer kefesine de avroları." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap