SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Özgür Özel: Gelecek seçimlerde İzmir'de hedef 31'de 31'dir

Özgür Özel: Gelecek seçimlerde İzmir'de hedef 31'de 31'dir

08 Haziran 2024 Cumartesi - 16:27




Özgür Özel, kentte kazandıkları belediyelere ilişkin istatistikleri paylaştı. CHP lideri, İzmir'deki tüm belediyeleri yönetmeyi amaçladıklarını söyledi.





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir sonraki seçimde İzmir'le ilgili hedefini açıkladı.

Özel, kentte bir dizi temaslarda bulundu. Önce CHP İzmir İl Başkanlığı'nı, ardından da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı İzmir Sanat'taki çalışma ofisinde ziyaret etti.

CHP lideri, İzmir'de 31 belediye başkanlığından 29'unda kendi adaylarının kazandığını anımsattı.

İzmir hedefini açıkladı

Özgür Özel, AK Parti'nin İzmir'e özel ilgi göstermesine rağmen kendi kampanyalarının manevi yönünün çok güçlü olduğunu söyledi.


İzmir'de aday gösterdikleri 9 kadın adaydan 8'inin, 12 genç adaydan 11'inin seçildiğini belirten Özel, "Gelecek seçimlerde İzmir'de hedef 31'de 31'dir." dedi.

Eğitim sistemi eleştirisi

Özel, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren tüm adaylara başarı dileyerek, Türkiye'nin kötü bir eğitim sistemine sahip olduğunu savundu.

Türkiye'nin Almanya'dan üst düzey teknoloji ithal ettiğini ancak buna rağmen Türkiye'nin Almanya'ya basit ürünler ihraç ettiğini kaydeden Özel, şu ifadeleri kullandı:

Almanya'da demokrasi var, liderler mütevazı, halk zengin. Bu tarafta liderler itibardan tasarruf etmiyorlar, halk fakir. Almanya'yı Almanya yapan nedir derseniz, bir hakkım varsa, Alman ekonomisini de eğitimini de çok iyi bilen birisi olarak şunu söylerim, üzerinde bir ulusal mutabakat sağlanmış olan eğitim sistemleri var.

Boyacı küpü gibi 'müfredat yaptık, 7 gün içinde görüş bildirin'. 7 gün yeter mi deyince 'yüzde 50 zam yaptım, 10 gün olsun' diyen bir anlayış tarafından yönetiliyor Türkiye Milli Eğitimi.

"Bu konuda atılması gereken çok önemli adımlar var"


Özel, AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 82'sinin eğitim politikasından memnun olmadığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

Maalesef Türkiye'de bilimsel, çağdaş ve kaliteli eğitime erişim sınıfsal bir problemdir artık. Çocuğunu özel okula gönderemeyenler ve 1-2 elin parmaklarını geçmeyecek kadar kendi geleneğini sürdürmeye çalışan ve zorlanan okulları kazanacak kadar yetkinliği olmayanlar maalesef bilimsel, çağdaş, iyi eğitime ulaşmaktan uzaktırlar.

Bu konuda atılması gereken çok önemli adımlar var. Bundan sonraki süreçte de eğitim konusunda duyarlılığımızı, sert eleştirilerimizi yapıcı yön göstermemizi ve geleceğe dair önerilerimizi her daim dile getireceğiz.

Türkiye Belediyeler Birliği genel kurulu

Türkiye Belediyeler Birliği genel kurulunda 7 partiye görev teklif ettiklerini Yeniden Refah, İYİ Parti ve DEM Parti'nin bunu kabul ettiğini belirten Özel, şöyle konuştu:

Cumhur İttifakı karşımıza aday çıkardı, tabii fiilen Yeniden Refah Cumhur İttifakı'nda değil bizim yanımızda yer aldılar.

Bundan sonraki süreçte ne olur bilinmez ama bizim kucaklayıcı tavrımız Cumhur İttifakı'nın bir kısmı tarafından benimsendi ve biz, bize bir koltuk vermeyen AK Parti'ye 4 koltuk teklif ettik, MHP'ye koltuk teklif ettik, birlikte yönetelim dedik. Kendi adaylarını çıkardılar, kaybettiler.

"Çünkü biz adiliz, biz paylaşımcıyız"

Özel, birçok AK Parti'li belediye başkanının kendilerine oy vermesinden dolayı haklarında soruşturma açıldığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

Çünkü biz adiliz, biz paylaşımcıyız. Eskiden 100 liralık bütçenin 98,5 lirasını Cumhur İttifakı'na, 1,5 lirasını da Cumhur İttifakı'na gelir mi diye muhalif belediyelere ışık yakmaya kullananlara karşı biz gücümüz kadar ekonomik kaynak kullanacağız.

Gerisini de diğer belediye başkanlarımızla birlikte paylaşacağız. Çünkü biz 50+1'i alıp yüzde 100 yetki kullanmayı demokratik bulmuyoruz. Biz bir kişinin her şeye karar vermesini, bir partinin her şeyi yapmasını doğru bulmuyoruz. Bu konudaki yaklaşımımız mutlaka bundan sonra da devam edecek.


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap