SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Tansu Çiller çok net sözlerle açıkladı: Ben milletimi çok özledim

Tansu Çiller çok net sözlerle açıkladı: Ben milletimi çok özledim

09 Mart 2022 Çarşamba - 15:34




Yeni parti kuracağına yönelik iddialar bulunan Eski Başbakan Tansu Çiller kullandığı "Artık milletime bir şeyler vermek istiyorum." gibi ifadelerle hakkında çıkan haberleri doğrulamış oldu.





Tansu Çiller’den yeni parti kuracağına yönelik iddiaları çok büyük oranda doğrulayacak bir çıkış geldi. Çiller “Artık milletime bir şeyler vermek istiyorum” diye konuştu.

Eski Doğruyol Parti Genel Başkanı ve Başkaban Tansu Çiller’in Millet İttifakı’nda bulunan partilerin oylarını bölmek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirildiği ve yeni parti kuracağı iddia edilmişti. Tansu Çiller de bu iddiaları yalanlamadan Millet İttifakı’nı eleştiren çıkışlarda bulundu. Çiller’in son verdiği demeç ise yeni parti kuracağına yönelik iddiaları resmen doğrulamış oldu.

“ARTIK MİLLETİME BİR ŞEYLER VERMEK İSTİYORUM”

"Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi"nde 'Siyasette Kadın' oturumunda konuşan Tansu Çiller, Parti kuracağına yönelik iddİalar hakkında “Ben milletimi özledim. Artık milletime bir şeyler vermek istiyorum." İfadelerini kullandığı açıklamasında şunları söyledi:

"Bu millet bana sadece ilk kadın başbakanlığı görevini vermedi. İlk kadın hazine bakanı, ilk kadın içişleri bakanı, ilk kadın başbakan yardımcısı ve sonrasında ilk kadın başbakanlığı verdi. Ben milletimi özledim. Beni aktif siyasete katmak için geçmişte de otobüslerle geldiler. Eğer ülkemi büyük bir sıkıntıda görmezsem, ona çözüm üretebilecek bir katkım olmazsa, bana bir talep de olmazsa siyasetle meşgul olmam. Ancak gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum."

Not Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanlığı’nı 14-15 Aralık 2002 tarihlerinde yapılan Olağan Büyük Kongresi'yle bırakmış ve aktif siyasetten resmen çekilmişti.


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
6
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap