SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Temel Karamollaoğlu: Milletle ittifak yapacağız

Temel Karamollaoğlu: Milletle ittifak yapacağız

09 Nisan 2021 Cuma - 11:38




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’nde konuştu.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Sakarya İl Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi’ne katıldı. Premier Inn Sakarya’da gerçekleştirilen kongrede konuşan Saadet lideri, ittifak mesajlarını yineledi. Seçim atmosferine girmeden ittifak konuşulmayacağını belirten Karamollaoğlu, “Biz milletle ittifak yapmaya karar verdik. Memurla, işçiyle, çiftçiyle, esnafla, gençlikle, emekliyle, işsizle, her kesimden insanımızla ittifak yapacağız” diye konuştu.
Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi, koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde Premier Inn Sakarya’da gerçekleştirildi. Hasan Zengin’in yeni il başkanı seçildiği kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Genel Başkan yardımcıları Cafer Güneş ve Bülent Kaya katıldı. Saadet lideri Karamollaoğlu, kongrede Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“ÜLKEDE HERKES KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMELİ”

Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin birçok problemle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bu sıkıntıların etkisi sadece ekonomide hissedilmiyor. Dış politikada, eğitimde, sağlıkta her yerde hissediliyor. Ekonomiden adalete birçok alanda sıkıntılar mevcut. Bundan dolayıdır ki, ülkemizde anlaşılmayan bir gerginlik var. Adalet mekanizmasında, iç güvenliğin tesisinde de hissediliyor. Herkes kendisini güvende hissetmeli ki, bu ülkede verili çalışmalar yapılsın. Hiçbir zaman bir devlet başkanı, Meclis başkanı mahkemeye intikal eden konu hakkında beyanatta bulunamaz. Bu, hakimleri etki altına almaktır. Böyle bir yönetim anlayışı ile Türkiye’ye barış, huzur gelir mi?” dedi.

“TÜRKİYE, ULUSLARARASI SAHADA İTİBAR KAYBEDİYOR”

Saadet lideri Karamollaoğlu, Türkiye gündeminde birçok konu olduğunun altını çizerek, “Bugün ülkemizde birçok konu var. Kanunlarda değişiklik yapalım, Meclis’i değiştirelim, bazı partiler Anayasa Mahkemesi’ni kaldıralım diyor. Tabii herkes düşüncesini söyler, vatandaş tercih yapar. Anayasa Mahkemesi’ni kaldırmanın altındaki sebepler araştırılabilir. Siyasi hava kanunlarla sağlanmaz. Oraya ne isterseniz yazın, esas olan sizin niyetinizdir, tavrınız ve yaklaşımınızdır. Anayasaya yazdınız, hüküm uygulanmaya sıra geldiğinde ‘Ben bunu kabul etmem’ derseniz kıymeti kalmaz. Maalesef bundan dolayıdır ki, ülkemiz uluslararası sahada itibar kaybediyor” diye konuştu.

“EKONOMİ, KAFA YAPINIZI DEĞİŞTİRMEDEN DÜZELMEZ”

AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, “Bugün iktidarda bulunan arkadaşlar Erbakan Hocamızın politikalarını beğenmediği için gömleği çıkardılar. Avrupa Birliği’ni medeniyet projesi olarak gördüler. İslam ülkeler ile birliktelikleri gündemden çıkardılar. Ne D-8 ne İslam İşbirliği Teşkilatı ile ilgilendiler. Bugün dünyanın baş belası olan İsrail ve Amerika’yı stratejik ortak olarak belirlediler. 90 yıldır kurulan ne kadar tesis varsa hepsini sattılar, yıktılar. Şimdi de ekonominin neden düzelmediğini düşünüyorlar. Ekonomi, kafa yapınızı değiştirmeden düzelmez. 50 kere de Merkez Bankası başkanını değiştirsen ekonomiyi düzeltemezsin” ifadelerini kullandı.

“MİLLETLE İTTİFAK YAPMAYA KARAR VERDİK”

“Hükümet kendisiyle birisi çatıştığı zaman onu ezmeyi görev olarak atfediyor” diyen Karamollaoğlu, ittifak değerlenmesinde bulundu. Karamollaoğlu, “Biz bu çalkantılar meydana gelince ‘Henüz seçime gitmiyoruz, seçim kararı alınınca, seçim atmosferi oluşunca ittifak konuşulur’ dedik. Biz milletle ittifak yapmaya karar verdik. Memurla, işçiyle, çiftçiyle, esnafla, gençlikle, emekliyle, işsizle, her kesimden insanımızla ittifak yapacağız. Bu bahsettiğim herkesin kendi problemleri var. Onların problemlerini çözmezsek bu ülkeye huzur gelmez. Esnafın derdi ne? Faturasını ödeyemiyor. Biz söz veriyoruz, en çok el uzatılacak kesimlerden birisi esnaflar olacak. 2 milyona yakın esnaf var. Bunların 200 bin civarında üretim yapan esnafımız var. Bunların elinden tutacak olan projeleri biz gündeme getiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap