SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yerel Seçimler Yeni Partilerin Selâsını Okudu
30.06.2024
31 Mart yerel seçimlerine  ittifaksız giren Cumhuriyet Halk Partisi , 1977 seçimlerinden sonra ilk kez birinci parti konumuna yükselerek kendisi açısından 'büyük bir zafer' kazandı.
Altılı masa sürecinden sonra kongreye giden ve 'değişim' diyen CHP değişime kendi içinden başlaması ile bir umut ışı oldu.
Genel seçimler öncesi umudu yeni partilerde arayan halk altılı masa sürecinden sonra yeni partilerden umudunu kesti. Büyük umutlarla kurulan, Ak Parti sonrası sürecin namzedi partiler seçim sonrası adeta sıfırı çektiler. Ne altılı masadan aldıkları milletvekillikleri, nede TBMM'de kurdukları gruplar bu partilerin çöküşlerini yavaşlatmadı. Son düzlükte İyi Parti'nin sekteye uğraması, merkez sağda bir birlik için bazı ufak hareketleri tetiklese de yeni partilerin mevcut kalan yapılarının buna müsait olmadığı ortaya çıktı.
Tablo şunu gösterdi ki altılı masa bir tek Cumhuriyet Halk Partisine yaradı.
Hayatında Cumhuriyet Halk Partisine oy vermemiş insanlar altılı masa sayesinde tanıdıkları ve değişim sonrası ılımlı baktıkları CHP'nin belediye başkanlarına oy vererek hem iktidara bir mesaj verdi, hem de değişimi ödüllendirdi.

YENİ PARTİ GÜNEŞ BULVARINDA DOĞACAK

Uzun bir süre önce İyi Parti’den kopan 27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni bir parti kuracağını resmen açıklamıştı.
Yavuz Ağıralioğlu, parti binasını Ankara Turhan Güneş Bulvarı’nda tuttuğu belirtiliyor.
Yani 'Milliyetçilerin' yeni partisi Güneş Bulvarından doğacak diyebiliriz.
Partinin kuruluş dilekçesi sonbaharda verilmesi bekleniyor.
Partinin kurucular kurulu için bir çok isimin adı geçiyor. Kuruluş aşamasında bulunacak isimler sır gibi saklanıyor.
Partinin adı konusunda ise kulislere düşen üç isim var: Güçlü Parti, Atılım Partisi, AY Parti, AL Parti
İyi Parti'nin Masa ile başlayan düşüşü Koray Aydın ile zirve yaptığı bu dönemlerde Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı bu parti bakalım boşluğu doldurabilecek mi?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap