SON DAKİKA



Haber > Spor > Babasını hiç görmedi...

Babasını hiç görmedi...

24 Ağustos 2018 Cuma - 11:30




Annesinin kendine hamileyken öğretmen babasını bir trafik kazasında kaybeden Milli Judocu Gülkader Şentürk, onu sadece fotoğraflarından tanıdı. Babası





Trabzon Akçaabat doğumlu, İstanbul Sancaktepe Kulübü Milli Judocusu Gülkader Şentürk, ulusal müsabakalardan madalyasız dönmüyor. 22 yaşındaki Milli Sporcu, annesinin kendine hamileyken babasını bir trafik kazasında kaybetti. 8 yaşından bu yana antrenörü Mustafa Kalaycının himayesi altında. Genç sporcunun hedefi 2020 Tokyo Olimpiyat’larına katılarak ülkemize madalya kazandırmak. Dünya Büyükler Judo Şampiyonası öncesinde Hollanda Milli Takım ile ortak kampa katılmak üzere bugün bu ülkeye gidecek.

SANCAKTEPE SPORCUSU

Gülkader Şentürk. Ülkemizi yurt dışında temsil etmekte olan Milli bir Judocu. Trabzon Akçaabat doğumlu. 22 yaşında. 19 Mayıs Üniversitesi BESYO mezunu. Daha önce Trabzonspor formasını giyiyordu şimdi ise İstanbul Sancaktepe Kulübü sporcusu. İlk hedefi Akdeniz Oyunları ve daha sonra Tokyo 2020 Olimpiyatları. Kendisi adeta bir madalya koleksiyoncusu..

DÖVÜŞ SPORLARI İLGİMİ ÇEKİYORDU

Gülkader, “8 yaşındayken hiperaktif bir çocuktum. Dövüş sporları çok ilgimi çekiyordu. Arkadaşlarım judoya başladıklarını söylediklerinde bende onlarla birlikte Mevlüt Selami Yardım Okulunun Spor Salonunda judo kursu açılmıştı. Mustafa Kalaycı hocamla birlikte judoya ilk adımımı attım. Daha sonrasında antrenmanlarımıza Fatih Stadyumu’nda devam ettik. Hala daha devam ediyorum. Yalnız bugünlerde salonumuzun yıkılacağını söylediler çok üzüldüm.”


AİLEM İSTEMEDİ

Ailesinin ilk zamanlarda spor yapmasını istemediğini belirten Milli Sporcu, “Ailem başta istemiyordu. Dövüş sporlarının daha çok erkek sporu ve kızlara göre sert bir spor olduğunu düşünüyorlardı ama sonra başarılı olup madalya almaya başladığımda ülkem için İstiklal Marşını okuttuğumda ne kadarda doğru yaptığımı söylediler ve daha ılımlı yaklaştılar desteklerini hiç bir zaman eksik etmediler.”

İSMİMİ ANNEM KOYDU

Babasının, annesinin kendine hamile iken kaybettiğini belirten Şentürk,  “Babam vefat etti. Sınıf öğretmeniydi.  Annem bana hamileyken babam geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu bir kaderdi. Bu nedenle ismimi ‘Gülkader’ koydular. Babamı fotoğraflarından tanıdım. Elbette benim de babamın hayatta olmasını isterdim. Allah’ın takdiri bu. Babama söz verdim. Öğretmen ve iyi bir sporcu olmak için. Allah’a şükür ikisini de gerçekleştirdim. Annem yaşıyor ve ev hanımı. 5 kız kardeşiz. Annem emekli maaşıyla geçiniyor. Ben kulübümden aldığım maaşla geçiniyorum. Ablamlarda çalıştıkları için aldıkları maaşla kendi ihtiyaçlarını giderebiliyorlar.”

MADALYA AVCISI


Bugüne kadar ulusal olarak 6 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye 2’liği, 5 Türkiye 3’lüğü, 7 Avrupa Kupası Şampiyonluğu, 6 Avrupa Kupası 2’liği, 6 Avrupa Kupası 3’lüğü, 3 Balkan Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonası Bronz Madalya, Granprix Antalya 2018 Bronz Madalyası kazandığını anımsatan genç sporcu, “19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Maç ve kamplardan dolayı derslere gidemediği için bazen derslerden geriye kalma gibi durum oluyor ama arkadaşlarım ve öğretmenlerimin yardımlarıyla derslerimi tamamladım. Üniversitede de BESYO okuduğum için hocalarım spordan gelen insanlardı ve bana her konuda destek olup derslerimde kolaylık sağladılar. Hedefim Avrupa ve Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlarda altın madalya kazanıp İstiklal Marşımızı okutmak olduğu için hedefimize giden bu yolda zorluklar o kadar da zor gelmiyor. Madalya aldığımızdaki o mutluluk, o gurur kamp dönemlerindeki bütün zorlukları, yorgunlukları unutturuyor.’

Haber; Mert YILMAZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap