A+ A-
Yorum
10

Szymanski hayal kırıklığı yarattı!

Yayın Tarihi: 29.09.2024 - 11:18
Süper Lig ve Avrupa'da başarı hedefleyen Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski'nin performansı tartışma yarattı.
Kaynak:MİLLİYET

Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho'nun "2 tane daha olsa ikisini de oynatırdık" dediği Sebastian Szymanski'nin performansı tam tersini ortaya koyuyor.

Takıma 'çilingir' olarak transfer edilen Polonyalı orta sahanın, sarı-lacivertli ekipteki kariyeri adeta siyah ile beyaz gibi. Geçen sezonun ikinci devresinde sessizliğe bürünen 25 yaşındaki futbolcu, kötü gidişatını sürdürüyor.

SKORER KİMLİĞİNDEN UZAKLAŞTI
2023-24'te Süper Lig'de ilk 19 maçta ağları 9 kez sarsıp takımını sırtlayan Szymanski, bunu 42 şutta gerçekleştirdi ve %21.4'lük başarı sağladı. Ancak sarı-lacivertli futbolcu, sonraki süreçte skorer kimliğinden bir hayli uzaklaştı ve yere çakıldı.

EN SON 4 AY ÖNCE GOL ATTI
Mourinho'nun vazgeçmediği Polonyalı yıldız, ligde bu sezon henüz golle buluşamadı. 125 gündür hasret çeken Szymanski, son 24 karşılaşmada rakip kaleleri tam 53 kez yoklamasına rağmen fileleri sadece 1 kez buldu ve gole çevirme karnesi %1.9'a geriledi.

Takımının en ihtiyacı olduğu anlarda kayıplara karışan sarı-lacivertli futbolcu, son golünü geçen sezon 26 Mayıs'ta İstanbulspor ile oynanan karşılaşmada atmıştı.