SON DAKİKA



Haber > Spor > Galatasaray'da Beknaz Almazbekov sevinci

Galatasaray'da Beknaz Almazbekov sevinci

21 Haziran 2022 Salı - 13:28




Galatasaray'da önceki gün Beknaz Almazbekov'un Türk statüsünde oynayamayacağı için ülkeden ayrılacağı ve Galatasaray'a veda edeceği iddia edilmişti. O konuda bir gelişme yaşandı ve Beknaz'ın problemi çözülebilecek.





Galatasaray'a 13 yaşında transfer olan Beknaz Almazbekov'un Türkiye'deki yabancı kuralı nedeniyle forma şansı bulması oldukça zordu. 5 yıldır Türkiye'de olmasına rağmen Türk vatandaşlığına geçse bile Türk statüsünde oynayamıyordu. Kurala göre profesyonel olduktan 5 yıl sonra Türk statüsü için başvurabiliyorsunuz. Bu başvurudan 5 yıl sonrada eğer kendi milli takımınızda oynamazsanız Türk statüsüne geçebiliyordunuz.

TFF'nin yeni açıkladığı yabancı kuralına göre 14 yabancı dışında 3 tane 21 yaş altı kendi ülkesinin milli takımlarında 10 kez forma giymiş oyuncularda kadroda bulundurabilecek. Beknaz Almazbekov 16 yaşında A Milli Takım 'a davet almıştı. Hazırlık maçı dahil bu dönemde 2 kez A Milli Takım forması giyen genç yıldız adayı ayrıca alt yaş gruplarında 9 kez Kırgızistan Milli Takım forması terletmişti.

Yeni yabancı kuralı sonrası Beknaz Almazbekov'un yeni sezon hazırlık kampına davet edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 16 yaşındaki futbolcu yakın zamanda en genç yaşta Kırgızistan Milli Takım forması giyen oyuncu olarak tarihe geçmişti. Beknaz ayrıca bu sezon Galatasaray U19 takımı ile şampiyonluk yaşamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap