SON DAKİKA



Haber > Spor > Hakem kasıtlı

Hakem kasıtlı

03 Ekim 2015 Cumartesi - 11:05








MHK ve bir üst kuruluşu federasyon belli ki ahı gitmiş vahı kalmış, miadı dolmuş bu hakem bozuntusunu bilerek veya başka bir deyişle kasti olarak Trabzon’a göndererek, Trabzon’da kaos yaratıp taraftarı birbirine düşürerek emellerine eminim ulaşmışlardır. Bu hakem üçlüsü verdikleri karaların çoğunda hatalıydı. Buz gibi ofsayt pozisyonunu görmediler, hele penaltı pozisyonu kesinlikle ceza sahası dışındaydı. Maçın son dakikası Erkan’a verdiği kırmızı kart bütün taraftarları çıldırttı ve sahaya giren taraftarlar Trabzon’a hiç hoş olmayan cezalar aldırabilirler.

Diğer taraftan Trabzon tribünlerinde bir kaos ortamı yarattılar. Bu federasyonun niyeti belli, Trabzon’a ceza vermeye çalışıyorlar. Zaten Trabzonspor’un başında bir dünya sıkıntı var. Borç var, harç var, kargaşa var, kavga var vs... Trabzon’un başında kara bulutlar dolaşıyor. Ama bunlara ilave olarak Süleyman Abay maçı çok durdurdu. Duran topu oyuna sokması dakikalar aldı. Bu da planın bir parçasıydı. Trabzonspor ölü toprağını üzerinden atmış değil. Ligin başında çok iyi oynamasa da iyi bir başlangıç yapmıştı.

İleriye dönük umut veren ve de insanları umuda taşıyan, göze hoş gelen bir futbol oynamaya çalışıyordu. Konyaspor karşısında bir kez daha gördük ki geçen hafta Osmanlıspor karşısında verdiği mücadeleye yakın kötü bir futbol sergiledi. Geçen bir haftaya nazaran takımda umut olacak bir oyun anlayışı maalesef mümkün olmadı. Maçın ilk yirmi beş dakikasında tribündeki taraftar uyudu dersek yanılmış olmayız.

Özellikle sahada takımı ateşleyecek bir oyun anlayışı Trabzonsporlu oyuncularda göremedik. Trabzonspor rakip kaleye getirdiği topların finalini iyi kullanamadı. Konyaspor da beraberlik oyun anlayışı içinde zamana oynayınca ilk yarıda tatsız tuzsuz bir maç ortaya çıktı. İkinci yarının hemen başında yusufun serbest vuruşunun direkten dönmesi bence kırılma anıydı. Çünkü hemen ardından hakemin uyduruk penaltısı geldi ve yenik duruma düşen Trabzonspor golden sonra canlandı. Medjani ile golü de buldu. Ardından birkaç pozisyon da...

Ama ne yazık ki yine savunmanın hatasından bir ofsayt pozisyonunda golü yedi. Golden sonra Trabzonspor tamamen oyundan koptu. Şota da maçın bitimine yirmi beş dakika gibi bir süre kalmasına rağmen oyuna etkili hamlelerde bulunamadı. Erkan konusunda çok ısrar etmesi kendisine büyük zararlar verebilir. Çünkü Erkan hücuma çıkarken çok top kaptırıyor. Belki bu sezon birkaç maç takıma faydası oldu ama ara sıra dinlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.


Oyunun kaybedilmesinde en az Şota kadar futbolcuların da hatası var. Ligin başında formda olan oyuncuları sahada o performanslarından çok uzak görüyoruz. Trabzonspor’un gönderdiği futbolcular bu futbolculardan çok geri değildiler. Sonuç olarak artık Trabzonspor yönetimi erken seçim kararı alıp bir güven tazelemesi Trabzon camiası için olumlu olacak diye düşünüyorum. İş işten geçmeden...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap