SON DAKİKA



Haber > Spor > Hekimoğlu resmen aday!

Hekimoğlu resmen aday!

09 Kasım 2015 Pazartesi - 14:35




Bordo-Mavililerde kongre takviminin açıklanmasının ardından ilk adaylık açıklamasını bugün Trabzonlu iş adamı Celil Hekimoğlu yaptı.





Celil Hekimoğlu adaylığını açıkladı.  Kongre sürecinden önce çalışmalarına başlayan Hekimoğlu ekibi ile birlikte bugün basın toplantısı düzenleyerek resmen adaylığını açıkladı. Toplantıda, Hekimoğlu’nun yönetiminde ki isimler; Davut Yurttaş, Hüseyin Örs, Bekir Bülbüloğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Ali Kemal Denizci ve Alper Bektaş da yer aldılar.

Hekimoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları;

"1 YILDIR ÇALIŞIYORUZ

Trabzonspor’un gidişatını iyi görmüyorum. Bu nedenle 1 yıldır bu ağır sorunları çözebilecek bir yönetim için çalışmaya başladık. Trabzonspor taraftarlarının artık yüzü gülmemeye başladı. Biz Trabzonspor taraftarlarımızın ve camiamızın başının nasıl dik gezmesi için proje yapmaya başladık. Bundan sonra bütün Türkiye’yi Anadolu şehirlerini karış karış dolaşmaya başladık. Bütün delegelerimizle konuştuk. Türkiye’nin tamamına, Avrupa, Fransa’da bir çok taraftarımızla buluştum. Trabzonspor’da ki durumu öğrenmek, taraftarın beklentisini öğrenmeye çalıştım.

SİYASET OLMAYACAK


Gördüm ki inan bana ve arkadaşlarıma çok ciddi güven ve ilgi var. Gerçekten taraftarlarımız bize büyük güven layık gördüler. Benim bugün ki başkan adaylığım ve arkadaşlarımızla çıktığımız yolculuk, bir hayal değil realite.. İnşallah bizlere ve Trabzonspor’umuza hayırlı olur” dedi. Hekimoğlu şu şekilde devam etti: “Bin içinizden biriyim. Trabzon’da yaşıyorum. 51 yaşındayım. Hayatım boyunca sporun içindeydim. Hiçbir zaman siyaset yapmadım. Trabzonspor içinde siyaset olmayacak. Ama gerektiğinde siyasete kullanacak ama siyasetin angajmanı olmayacaktır. Bunu size taahhüt ediyorum.

İTİBAR YERLERDE

Spor geçmişimizin olduğu aşikar. Biz camiamızın kaybolan itibarini geri getirmek istiyoruz. Trabzonspor’un itibari yerlerde sürünüyor. Geçmişte Anadolu’nun lideri olan, geçmişte gönüllerin şampiyonu olan bir Trabzonspor vardı. Ama Trabzonspor artık gönüllerin şampiyonu da değil. Biz sempatimizi kaybettik. Bu sempatiyi kazanmak istiyoruz. Bunu yaparken şampiyonluğu kazanmak istiyorum. Mutlak surette zirve yapan bir takımın oluşturacağız.

500 MİLYON BORÇ

Çok ciddi ekonomik sorunlarımız var. Trabzonspor’un bugün takriben 500 milyon borcu var. Trabzonspor’un bütçesi her ay 15 milyon açık veriyor. Trabzonspor’un bütçesi yılda 180 milyon açık veriyor. Bu hokus pokus ile düzelecek bir şey değil. İsrafı engellemek, tasarruflu olmak, kulübe gelir getirici faaliyetlerde bulunmamız lazım. Bunun için tek başına Celil Hekimoğlu’nun gücü yetmez. Hep beraber el ele vermemiz gerek. Kenetlenmezsek, bugün 500 yarın 600-650 milyonu varacak borç yükümüz var. Bunun altında kimse kalkamaz. Ama bize destek verdikten sonra bunu rahatlıkla aşabiliriz. Bu kulüp inanıyorum 3 yıl içinde hepimizin özlediği Trabzonspor haline gelir. Hiç zor değil fakat birlik olmamız gerek.


CAMİA ÇOK BÖLÜNDÜ

Biz çok bölündük, çok parçalandık. Bu yönetim kurulu bütün camianın değerleri ile el birliği içinde olacak. Hiçbir camiamızın ferdini gücendirmeye lüksümüz yok. Trabzonspor’da yeniden barışı, sevgiyi, arkadaşlığı geliştirmek zorundayız. Bunu yaptığımızda Trabzonspor büyük, Trabzonspor olacak.

AMATÖRE YATIRIM

Amatör branşlara çok yatırım yapmamız lazım. Özellikle ferdi branşlarda insanımız çok yetenekli. Bu kardeşlerimize Trabzonspor forması ile spor yaptırmamız lazım. Örneğin boks.. Bugün Türkiye’de ki bütün şampiyonlar Trabzonlu.. Ama Fenerbahçe, formasıyla mücadele ediyorlar.

3. LİGDE PİLOT TAKIM

Altp yapı.. Trabzonspor 180 milyon açık veriyor. Alt yapıdan çıkardığımız oyuncularla bu açık kapanır. Bizim alt yapımız üretiyor ama bunu yukarı taşımamız lazım. Ama bu yönetimsel olmalı.. Biz 3. Ligde pilot takım kurmak istiyoruz. Alt yapıda yetişen oyuncularımız PTT 1. Ligde olduğu için arada boşluk var. Biz bu nedenle 3. Ligde bir takım alıp oyuncularımız oradan taşımamız gerektiğini düşünüyoruz. Alt yapıda bir çok cevherimizi yukarı taşıyamadığımız için kayboluyoruz.


KAZANAMAZSAK DA DESTEK

Biz yönetim kurulunu oluştururken, seçimi kazanmak odaklı yapmayacağız. Bugün ki sıkıntılara ilaç olacak yönetim oluşturacağız. Sonucu ne olursa olsun.. Kazanırız kaybederiz.. Kazanırsak hizmete talibiz, ama kazanamazsak dışardan destek veririz.

BİRLEŞME OLUR MU?

Biz tabanın sesiyiz, camiamızdan aldığımız destekle geliyoruz. Camiamıza hizmet etmiş abilerimize saygımız var. Bugün onların farklı düşüncesi olabilir. Ama inanıyorum onlar da Trabzonspor’un iyiliğini istiyorlar. Hiçbir şekilde kırılmadan darılmadan bir kongreye gireceğiz. Bugün buradaysak, böyle kaliteli çok değerli arkadaşlarımızla yola çıktıysak bundan dönüş olmaz. Biz yürekli insanlarız. Burada yüreksiz hiç kimse yok. Sonuna kadar burada olacağız. Gelecek arkadaşlara da saygı duyuyorum. Ama bu kadar geç kalmamak lazım. 10 gün sonra liste vereceğiz. Medenice yarışırız, kim kazanırsa onun emrinde olur herkes…

50 KİŞİLİK YÖNETİCİ LİSTESİ VAR


Soru: İstanbul kanadından, Trabzonspor’u temsil eden platformlardan kimi düşünüyorsunuz listenizde? Cevap: Benimle burada 7 kişiyiz. 8 kişi olacak A yönetimde. 7 tane de yedek yönetici olacak. Biz kongrenin son gününe kadar araştırıyoruz. Aslında birkaç arkadaşımız netleşmiş durumda. Onların işleri olduğu için gelemediler. Biz mutlaka Trabzonspor’un sorunları ile baş edecek yönetim oluşturmak istiyoruz. Biz yönetimimizde bunlara dikkat ettiğimiz için acele etmiyoruz. Elimde 50 kişilik liste var. Onların içinden bu yapıya uyacak arkadaşları seçip devam edeceğiz. Trabzonspor’un acil ekonomik paraya ihtiyaç var. Biz sporcusuna, borcu olan kulüp olmak istemiyoruz.

YÖNETİCİLER 2 MİLYON DOLAR VERECEK Mİ?

Herkes para vermeyecek. Kimisi hizmet eder, kimisi para verir. Böyle bir harman yapacağız. Rakam konuşmayalım. Herkes elinden geldiğince destek verecek. Biz gerekli olan sıcak parayı sağlamaya çalışıyoruz.

KULAÇOĞLU LİSTESİNDE Mİ?

Hakan Kulaçoğlu, kararını net vermiş değil. Önümüzde ki süreçte inşallah o da bizimle beraber olacaktır.


ÇOK KÖTÜ TRANSFER POLİTİKASI

Mali tablomuz gerçekten kötü. 2007-8 yıllarında 36 milyon ile devreden borç, bugün itibari ile 500 milyon dolar civarında. Trabzonspor’un 65 milyon gelir hanesi var. Onu oradan düştüğünde net borca ulaşabilirsiniz. 430 milyon net borç hanesi var. Bu çok kolay yapılacak bir şey değil. Çok zor da değil. Ne yapmayacağız. Bu mevcut yönetimin yaptığı hataları yapmayacağız. İnanılmaz bir transfer hovardalığı yapıldı. Trabzonspor’un sadece sol tarafına 30 milyon Euro harcandı. Geçen yıl Mustafa Akbaş, Yusuf ve bazen de Cavanda’yı gördük. Diğer isimlere çok para verdik. Alınan oyuncular iyi olabilir. Ama ederinden çok çok para verdiler.

ÖZEL UÇAKTAN İNMEDİLER

Özel uçaklardan inmediler. Başakşehir maçına özel uçakla gitti. Ben olsam götürmezdim. Trabzon’dan her saat İstanbul’a uçak varken neden özel uçak ile gidiliyor. Başkanımız Özel uçakla gidiyor. İnşallah paralarını kendisi veriyorduk. TS Club’lar 0 gelire düştü. Bugün Trabzonspor’un giydiği formaları kimse almak istemiyor. Bir tane beyaz, bir tane mavi tişörtümüz var. Bir de fiyatları pahalı.. Fenerbahçe 60 liraya forma satıyor, biz 130 liraya satıyoruz.

TARAFTARA YENİ SAYFA

Taraftarımız bölünmüş durumda. Parayla bilet satmadığımız taraftarımız var. Biz bütün taraftarlarımıza eşit olacağız. Biz yep yeni sayfa açarak geleceğiz.

ALİ KEMAL DENİZCİ

Ali Kemal Denizci ağabeyimiz yönetim kurulu üyesi olacak. Futbol bilgisinden faydalanacağız.

ŞOTA İLE DEVAM MI?

Hoca konusu yönetim kurulu ile beraber değerlendirerek vereceğiz. Oturup değerlendireceğiz. Trabzonspor’a en layık kimse onunla devam edeceğiz. Trabzonspor’un şuan da teknik direktörü ve sportif direktörü var. Umuyorum başarılı olurlar ve devam ederler. Ama başarılı olmazlarsa geçmişte ki gibi değil oturur konuşuruz Trabzonspor’un menfaatleri neyse o şekilde karar verilir.

ŞİKE NE OLACAK?

Şike konusu.. Bizim tavrımız çok net. Trabzonspor bir kere 2010-11 yılının şampiyonu. O yıl Fenerbahçe kulübü şike yapmıştır. Bunu herkes söylemez böyle dik olarak. Bu gerçeği tespit etmemiz lazım. Şikeyi yapanlar cezalandırıldı. Hapiste yattı. Biz Avrupa’da Şampiyonlar Ligine direkt katıldık. Yargıtay’ın aldığı karar yerel mahkeme tarafından bozularak sonuçlandırıldı. Biz sonuna kadar bunu takip edeceğiz. Umuyorum. Bu 5 yıldır devam eden davadır. Ama buna çok takılıp kalmayacağız. Artık 5 yıl geri takılıp kalmamalı. Yeni şampiyonluklar yaşamalıyız.

CEZALARI TRABZONSPOR’A ÖDETMEYECEĞİZ

Benim gönlüm, herkes aldığı cezayı kendi ödesin. Bizim dönemimizde aldığımız cezaları kendimiz ödeyeceğiz, Trabzonspor’a ödetmeyeceğiz.

ŞİKE ANITI

Ben şehrin her hangi bir noktasına anıt dikemem belediyemizin yapacağı olay. Ama ben Trabzonspor olarak en büyük desteği veririm."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap