SON DAKİKA



Haber > Spor > "Kadınlar futbolda olmamalı" sözlerine tepki

"Kadınlar futbolda olmamalı" sözlerine tepki

08 Ağustos 2020 Cumartesi - 19:22




beIN Sports spikeri Melih Şendil'in, Real Madrid ve Manchester City maçının ardından "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" açıklaması tepki çekti.





beIN Sports spikeri Melih Şendil'in, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid ve Manchester City maçının ardından spor "Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" dedi.

Şendil, futbolun yanı sıra basketbolun da erkek oyunu olduğunu savunarak, "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" ifadesini kullandı.

Tepki çekti

Şendil'in açıklamaları büyük tepki çekti.

Spor yazarı Ali Murat Hamarat ise şunları söyledi: "Trump’a ayar veren Rapinoe’dan erkeklere ayar veren maratoncu kadınlara... Ne derseniz diyin, kadınlar her yerde olacak, istedikleri sporu da yapacak. Pembeye gelince, yayıncısı olduğunuz Şampiyonlar Ligi’nde dün sahne alanlardan Juventus’un da ilk rengiydi."

Gazeteci Melis Alphan ise, "Kadınlar futbol oynamamalıymış, kadınlar futbola yakışmıyormuş. Ayrıca başkan olsa asla pembe forma yaptırmazmışmış. İyi ki şu hayatta başkan değil, Hiç kimsesin. Kadın neyi yapar neyi yapamaz anlatıyor hadsiz" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap