SON DAKİKA



Haber > Rizespor > HAFİFE ALMA YANARSIN!

HAFİFE ALMA YANARSIN!

20 Ocak 2018 Cumartesi - 09:00




Çaykur Rizespor Başkan vekili Hasan Kartal, önlerinde 17 tane final maçı bulunduğunu belirterek, “Hiçbir maçı hafife almamak” dedi.





TFF 1.ligin ikinci yarısının ilk haftasında Manisaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Çaykur Rizespor’da Başkan vekili Kartal, rakibin kesinlikle hafife alınmaması konusunda dikkat çekerek, teknik kadro ve futbolculara olan güvenlerinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Kartal, ligin ikinci devresine iyi başlamak istediklerini belirterek, “İlk devrenin son iki haftasında artan formumuz ve kazanılan 6 puan vardı. Devre arası kampında takımımız çok iyi çalıştı. Teknik direktör İbrahim Üzülmez’i en çok mutlu eden olay ise takımdaşlık havası ve beraberlik olgusu oldu”

“İnşallah ligin ikinci devresine de üç puan ile başlayacağız. Rakip Manisaspor’un içinde yaşadığı durum bizi ilgilendirmiyor, asla hafife almadan kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. İyi başlayıp, ligi iyi bitirmek istiyoruz. Bu doğrultuda camia olarak şampiyonluğa kilitlendik” ifadelerine yer verdi.

Üzülmez Samudio’ya güveniyor

TFF 1. Lig’in ikinci yarısına Manisaspor galibiyeti ile başlamak isteyen Çaykur Rizespor’un en büyük kozu Paraguaylı forvet oyuncusu Samudio olacak. Yeşil-Mavili takımda ilk devre ortaya koyduğu futbol ve attığı gollerle en çok sivrilen oyoncu olan Samudio, bu maçta da önemli görev üstlenecek. Toplamda 9 golü bulunan Paraguaylı oyuncuya hücum emri veren teknik direktör İbrahim Üzülmez, başarılı oyuncusundan sürekli kaleyi düşünmesini istedi.


İki eksik var

Yarın oynayacağı Manisaspor maçı hazırlıklarını bu şehirde sürdüren Çaykur Rizespor’da bu maç öncesi iki önemli eksik bulunuyor. Takım kaptanı Kweuke ve stoper oyuncusu Ümit Kurt’un sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olması teknik direktör İbrahim Üzülmez’i bu oyuncuların yerine forvette yeni transfer Vedat Muriqi, savunmada ise sezon başında Adanaspor’dan transfer edilen Ramos’un ideal kadroda olacağı tahmin ediliyor.

4 farklı kıtadan oyuncu var

Devre arası transferinde kadrosuna Kosovalı oyuncu Vedat Muriqi alarak güçlendiren Yeşil-Mavili ekipte Birleşmiş Milletler gibi oldu. İkinci yarı öncesi kadrosunda 9 yabancı oyuncu bulunduran Çaykur Rizespor’da ilk devre sakatlığı nedeniyle lisansı doldurulan Asya kıtasından Iraklı İsmael’le birlikte 4 farklı kıtadan oyuncu bulunduruyor. G.Amerika’dan Ramos, Lincoln ve Samudio, Afrika Kıtasından Edomwonyi, Kweuke ve Saadane, Avrupa’dan Petrucci ve Vedat Muriqi, Asya’dan Iraklı İsmael Yeşil-Mavili takımın yabancı oyuncuları konumunda yer alıyor.

Atmaca’nın göbeği şişti!


Çaykur Rizespor’da devre arası yapılan takviyelerle savunmanın göbeğinde oynayan oyuncu sayısı bir arttı. Osmanlıspor’dan transfer edilen Koray Altınay’ın hem ön libero, hem sağ bek hemde stoper bölgesinde görev alması, diğer yandan ligin ilk yarısında sakatlık sorunu yaşayan Brezilyalı tecrübeli stoper Ramos’un devre arası kampı boyunca artan formu ile yeniden forma şansı yakalaması teknik direktör İbrahim Üzülmez’in elini oldukça güçlendiriyor. Yeşil-Mavili takımda sezonun ilk devresinde savunma göbeğine İsveçli Miloseviç, Robin Yalçın ve Faslı orta saha oyuncusu Marwane Saadane’de görev alırken, ameliyat olan ve yaklaşık 4 hafta sonra yeniden sahalara dönecek Ümit Kurt’un da birçok maçta stoperde görev almıştı.

Analizciler zorlandı!

Çaykur Rizespor’un teknik ekibinde yer alan maç analiz ekibi, yarın oynanacak olan Manisaspor maçı için Siyah-Beyazlı takımı analiz etmekte bir hayli zorlandığı öğrenildi. Ege temsilcisinde 7 futbolcunun ayrılması ve 4 oyuncusunun da idmanlara çıkmaması nedeniyle bu maça nasıl bir kadro yapısı altında mücadele edecek olması bilinmeyen denkleme dönüştüğü, teknik heyetin U21 takımında forma giyen oyuncular hakkında da yeterli bilgileri olmaması nedeniyle bir hayli zorlandığı seslendirildi.

Sancılı Start!

Ligin ikinci yarısının ilk haftasında Manispor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, daha önce bu ligde oynadığı son beş sezon içinde sadece iki galibiyet alırken bir beraberlik iki de mağlubiyet alarak başlamıştı. En son Mustafa Denizli döneminde ligin ikinci yarısının ilk hafta maçında deplasmanda Gazişehir takımını 4-1‘le geçen Atmaca o sezon sonunda şampiyonluk sevinci yaşayarak Süper Lig’e yükselmişti.


Genç eldiven Atmaca oldu

Çaykur Rizespor; önceki sezonlarda Beşiktaş, Kasımpaşa ve son olarak Fenerbahçe’de oynayan 1998 doğumlu, Rizeli genç kaleci Gükan Hervenik ile 4,5 yıllık anlaşma sağladı. Yeşil-Mavili kulübün basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, yaptığı açıklamada, "Gürkan’a yeni yuvana hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap