SON DAKİKA



Haber > Spor > Şampiyonluğumuzda haram yok alın teri var

Şampiyonluğumuzda haram yok alın teri var

28 Mayıs 2015 Perşembe - 10:53




1461 Trabzon’u PTT 1. Lig’e çıkaran Hamdi Zıvalıoğlu, “Pilot takım olduğumuz için çok üzerimize geldiler, hakkımız yendi. Ama biz hiçbirine takılmadık





1 yıl aradan sonra adını PTT 1. Lig’e yazdıran 1461 Trabzon’da elde edilen başarıda hiç kuşkusuz en önemli pay sahiplerinden biri Teknik Direktör Hamdi Zıvalıoğlu oldu. Başarılı teknik adam, doğru işlere imza atarak şampiyonluğa ulaştıklarını vurgularken, “Akıllı adamlar her zaman hedefine ulaşır” dedi.

İşte Zıvalıoğlu’dan önemli açıklamalar:

KÖPRÜ YERİ 1. LİG!

“Göreve geldikten sonra başkana, ‘Başkanım, bu takımın yeri 1. Lig’dir. Oraya çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor ile aradaki köprüyü burada daha iyi sağlayabiliriz’ dedim. Çünkü PTT 1. Lig arenasında ritim, kuvvet, akıllı oyun anlayışı, pozisyon oyunu olarak kendini diri tutar. Trabzonspor’a kendini daha iyi hazırlar. Bu yönde çalışmalarımızı yaptık. Devre arasında nokta transferleri takıma iyi monte ettik. Ancak benim en iyi transferlerim Sebahattin hoca ve İbrahim hoca oldu. Onlarla sırt sırta verdik, hedefe ulaştık...”

61 HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZDİR


“Biz takımımızı PTT 1. Lig’e çıkarmak için çaba sarf ederken diğer taraftan Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve özellikle Almanya’da oyuncular izletiyorduk. Bunlarla ilgili iyi tespitlerimiz var. Eğer onları takımımız içerisine katabilirsek, iyi iş başarmış olacağız. PTT 1. Lig’in yaş ortalaması artık yukarı çıktı. Bize 90-95 arası doğumlu oyuncular lazım. Biz tercihlerimizi Türkiye’de 61 numarayı sırtına geçirenlerden yana kullanmak istiyoruz. Diğer oyuncularımıza da kapımız açık ama öncelik özümüzde...”

MİSYONUMUZ BELLİ

“Bizde abartma çoktur. Başarı olduğu zaman, tabi başarının kıyaslaması da vardır. Küçük detaylarda her şey gizlidir. Çoğu küçük detayı atlarız. Sadece o başarıyı yere göğe sığdıramayız. Sıkıntı burada. Lise takımımız şampiyon oldu, inanılmaz güzel bir şey yaptı. Bu başka bir şey. Adamların yaş ortalaması şu anda biraz küçük. Bir de bizim takımımızın misyonu, dışarıdan gelen oyuncuların üzerine kurulu. Yani eğer daha çok Trabzonlu futbolcuların olması gerekiyorsa, onların genelde A2’de olması gerekiyor. Yani Paf takımında...”

54_8

Zıvalıoğlu, Gökmen Özağcı ve Yunus Mermertaş’a çarpıcı açıklamalarda bulundu...

AKILLI KARARLAR ALDIM

“Sezona başlarken PTT 1. Ligi’ne çıkamayacağımız kanısına asla kapılmadım. Çünkü benim yapımda öyle bir şey hayatta olmaz. Kimse başarısız olmak için yola çıkmaz. Bir hedef, her zaman kendini belirler. Şampiyonluk başka bir şey. Akıllı adamlar başarır. Aptallık yapmaya gerek yok. Akıllı işler yaptım, akıllı kararlar aldım. Allah da yardım etti, çok fazla sıkıntımız olmadı.”


BİZİ DURDURAMADI!

“Trabzon için şampiyon olmamıza çok sevindim. Çünkü o kadar inanılmaz telefonlar aldık ki, her şeye değdi. O çocukların yüzlerini görmenizi isterdim. Çok mutlu oldular. Ağlayan mı ararsın, sırtına atlayan mı ararsın, aklına ne gelirse hepsi vardı. Hele soyunma odası, apayrı bir şey. Ortaya çıkan şu: “Haram bir şey yok. Şampiyonluğumuzda alın teri var”. Hakkı pilot takım olduğu için çok yenilmiş ama hiçbirine takılmadık. Bildiğimizden şaşmadık, hedefe doğru emin adımlarla ilerledik. Kimse de bizi durduramadı... ”

Trabzon’un parası cebinde kalacak

O HIRS OLACAK

“PTT 1. Lig’de 1461 Trabzon’a bütün Türkiye imrenerek bakacak. Daha önceki sükseyi yine yapacak. Bizim kalemize dahi rakiplerimizin gelemeyeceği maçlar olacak. Öyle kuvvetli, öyle birbirine inanan, hedefinin Trabzonspor’da oynamak olduğunu bilen futbolculardan kurulu bir takımla yeni arenada yer alacağız. Diğerlerini takıma yaklaştırmayacağız. Adam kafasına koyacak ‘ben Trabzonspor A takımında oynayacağım’. O hırsı, o azmi yapacak...”

FATİH ÖZEL YETENEK

“’Ben Trabzonspor’da oynamaya aday futbolcuyum’ diyecek. Bir sağ beki, bir sol beki başka yerden bakmayacağız. Santrafor demiyorum, santrafor çok özel olur. Bir Fatih Tekke gibi oyuncular Allah tarafından gönderiliyor. Onlar çok değişik bir şey, ama olur orta saha oyuncusu. Onları çok iyi bir şekilde yetiştireceğimize inanıyorum. Trabzonspor’un parası cebinde kalacak. Bizden hazır vaziyette gelecek...”


6 AY SONRA VERİRİZ

“Geçen Ersun hoca geldi. Bana sordu ki ‘Hocam, bizde oynayacak oyuncu var mı?’ ‘Şu anda hazır olarak yok. Oyuncu olarak var ama hazır olarak yok’ dedim. Baktı bana böyle, dedim ki; ‘Altı ay sonra istediğin oyuncuyu verebiliriz sana.’ Tabi hep PTT 1. Lig’e çıkmış gibi düşünüyoruz ama, ‘Altı ay sonra ben sana istediğin geri göndermeyeceğin bir şekilde veririm’ dedim...”

Sayısı az ama kalitesi yüksek!

“A2 takımını kuracağız. Trabzon’da ne kadar amatör takım varsa oradaki oyuncuları, kafasında, yüreğinde Trabzonspor’u yaşayacakları ve yaşatacakları hepsini alacağız ve A2 takımına getireceğiz. ‘Hepsini’ derken, oranın sayısını da az tutacağız. Çünkü hem 1461 A takımı hem de A2 takımı birbirine entegre olacak, beraber yaşayacaklar. Sayısı az olacak ama kalite yüksek olacak. Devre arasında sayıyı azalttık, kaliteyi yakalıyoruz. Planlama yapılmış, hayata geçirilecek...”

Biz bir bütünüz!

“Daha önce yardımcı gibi göründüğüm konumda bile ben teknik direktör gibi çalışıyordum. Ben böyle bir psikolojiye asla kapılmadım. Aynı duyguları aynı şekilde yaşadım. Yanımdaki arkadaşlarıma da aynı duyguları yaşattım. Onlar benim ekip arkadaşlarım, bir bütünüz biz. Birini birinden hayatta ayırmayız. Ama herkesin bir görevi vardır, herkesin sorumlu olduğu bir alan vardır. O alanda onları kontrol ediyorum. Başka bir şeyi yoktur...”

Birileri takıma lokomotif olmalı

“Bir takım kurmak çok kolay bir şey değildir. Herkes takım kurmaya çalışır ama takımı kurmak çok farklı bir şeydir. Biz bunun eksikliklerini gördük. Oyuncular izletmeye başladık. Nerede, kim var? Bize hangisinin faydası olabilecek? Onları en ince ayrıntısına kadar ayarladık. Bir tane örneği Hamza; çok fazla faydası oldu bize. Evlat gibi bir çocuktur. Mustafa; gerçi bir sakatlık geçirdi ama bize çok faydası oldu. Emrullah; herkes tanıyor, biliyor. Onun gücünden, karakterinden, kişiliğinden faydalandık. Takım kurarken bunlara dikkat edeceksin. Bir iki tane yaşı geçmiş oyuncu mutlaka yer almalı. Çünkü birileri lokomotif olacak. Birileri takımı çekecek...”

11 kilometre akıllı koşacak!

“PTT 1. Ligi’ne çıkmadan önce planlamamızı yaptık. 1461 Trabzon’un bünyesinde yer alacak oyuncular sahanın içinde 11 kilometre koşacak. Ama nasıl koşacak? Bizim Türk oyuncusu da 11 kilometre koşuyor, Avrupalı 10,5-11 kilometre koşuyor. Ama bir tanesi çok akıllı koşuyor, bir tanesi sadece koşuyor. Bizim yapacağımız şey, bunu takımın geneline yaymak. Sahanın içinde öyle aptalca koşmayacağız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap