SON DAKİKA



Haber > Spor > Spor savaştır

Spor savaştır

Karadeniz Özel

08 Ekim 2019 Salı - 11:15




Vücut geliştirmede dünya üçüncüsü olan Milli Sporcu Alper Bayrak, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.





 // Karadeniz Özel // İSMAİL DÜZGÜN//  YILLARDIR Türkiye Vücut Geliştirme ve Fıtness sporuyla uğraşan Trabzonlu Milli sporcu Alper Bayrak, Karadeniz’e çok özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de sayısız başarılara imza attıktan sonra 2016 yılında dünya üçüncülüğüne imza atan Bayrak, gözünü altın madalyaya dikti. Kasım ayının ilk haftasında İtalya’da yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlanan Milli sporcu, bir çok konuya değinirken, gündemi sarsacak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar…  “1979 doğumluyum. Kendimi bildim bileli sporun içindeyim, spor salonlarında büyüdüm. İlk olarak uzak doğu sporlarıyla başladım. Karate ve tekvando üzerine çalıştım. 14 yaşından sonra vücut geliştirme sporuyla tanıştım. Vücut geliştirme sporu 90’lı yıllarda çok bilinen spor değildi. Bu konuda çok ciddi eksikler vardı. Salonlar da yetersizdi. Biz bu yetersiz olan salonlarda bu spora merak saldım çünkü ben vücut olarak inanılmaz derecede zayıf bir bünyeye sahiptim.”

“SPOR salonuna ilk girdiğimde ‘benim burada ne işim var’ dedim. Bilinçli bilinçsiz çok farklı şeyler yaptık. Vücut geliştirme sporunun iskelet ve kas sistemi için çok yararlı olduğunu gördüm. Bu doğrultuda ilerledik. Vücut sporuyla tanıştıktan bir yıl sonra ideal kiloma kavuştum. Yaklaşık 1,5 yıl sonrada ilk yarışmama katıldım. Bu spor sayesinde inanılmaz derecede bir özgüvenim oluştu. Bu spor bana güç verdi, cesaret verdi. Kendi bedenime baktıkça mutlu oluyordum.”

GENÇLERİ KURTARALIM

“SOKAKLARDA yüzlerce genç var ve bu gençlerin çoğu maalesef enerjilerini farklı kulvarda kullanıyorlar. Çoğu uyuşturucunun pençesinde, kahvelerde, internet cafelerde, sosyal medyalarda dolaşıyor. Sokakta yüzlerce bu ülkede adına gençler var. Bu gençler spor yaparak ülkelerini temsil edebilirler, faydalı hale gelebilirler. 96 yılında lisanslı olarak katıldığımız ilk yarışmamızda ilk derecemizi aldık. Derece almamız bu sporda önümüzü açtı. Daha sonra uluslararası arenaya açıldık.”



SADECE FUTBOLLA OLMAZ

“GENÇLERİ sokaklardan kurtaralım. Ben elimden geleni yapmaya hazırım. Çocukları alıp sporcu yapalım onları geliştirelim. Sadece futboldan ibaret değil. Trabzonsporumuz var. Tamam. Ancak sadece Trabzonspor’la olmaz. Bir spor kentiyiz. Olimpiyat sporcumuz gezen var. bu sporcuları yetiştirip ülke adına yarıştıralım. Birçok ulusal devletin olimpiyat sporcuları var bizim neden olmasın. Bireysel branşların elinden tutalım onları yukarıya taşıyalım ki her bir ilden milli sporcu çıkaralım.”

“EĞER her ilden, her ilçeden bir milli sporcu çıkartırsak çok büyük bir ülke oluruz. En büyük silahlı güce sahip ülkelerden daha güçlü bir ülke yaratmış oluruz. Unutmayın her bir sporcu, birer asker demektir. Her bir ilden, ilçeden asker çıkaralım, onları yetiştirelim. Sadece savaş eline silah almayla olmaz. Savaş sporla da olur. Hatta en güzel savaş sporla olur. Kimseye zarar vermezsiniz, sadece yarışırsınız. Güçlü olduğunuzu, en büyük olduğunuzu en güzel şekilde tüm dünyaya gösterirsiniz. “

DERDİMİZ BAYRAGI GÖNDERE ÇIKARMAK

“UZUN bir aranın ardından katıldığım yarışmada dünya üçüncülüğünü elde ettim. Benim dünyada tek hedefim dünya şampiyonluğu. Ona hazırlanıyorum. Bizim derdimiz ülke bayrağını yapabildiğiniz en üst seviyeye taşımak. Felsefemizdeki tek kural ülkemiz adına yararlı bir sporcu olabilmek. 2 Kasım Cumartesi günü İtalya’nın Venedik kentinde bir dünya şampiyonası olacak. Ben de yarışmaya gideceğim. Kendi sıkletimde (72 kiloda) podyuma çıkacağız.” “ÜLKE adına birçok sporcu katılacak. 150’nin üzerinde bir katılım olacak. Ülkemi temsil edeceğim. Çok ciddi hazırlanıyoruz. Bu sporda beslenme çok önemli. Antrenmandan beslenmeye çok önem arz eden bir spor. Sadece antrenmanla olmaz. Protein kullanımıyla da olmaz. Bunların hepsini birlikte yapmanız lazım. Sabır gerekiyor, ciddi bir hassasiyet gerektiriyor. Biz de yılların verdiği tecrübeyle Trabzon ve Türkiye’yi İtalya’da bayrağımızı göklere çıkarmak istiyoruz. Derdimiz bu.”



PROTEİNLER ZARARLI MI?

“PROTEİNLER vücudun yapı taşlarından biridir. Protein olmazsa kas da olmaz. Vücut geliştirme sporunda kasın gelişmesi, büyümesi için protein önemli rol oynar. Doğal protein mi yoksa piyasadaki proteinlerden mi almak lazım, burada çok sorular soruluyor. Şu konuya dikkat etmemiz gerekir. Öncelikle protein almamız gerekiyor. Ama en doğal besin maddelerini almamız lazım. Mesela yumurta, balık, tavuk, kırmızı et tüketirsek protein tozu kullanmamıza gerek olmaz.”

“PROTEİN tozları zararlı değil. Zaten zararlı olsa sağlık bakanlığı tarafından onaylı bir şekilde satılmaz. Ağrı kesici dediğimiz aspirinler de her yerde satılıyor. Ama siz 1 tane almanız gereken aspirinden 10 tane birden alırsanız bu zararlı hale gelebilir. Protein tozu da öyle. Kullanımına dikkat edilmesi lazım. Eğer protein alma (yumurta, balık, tavuk, kırmızı et gibi besin maddelerini tüketme) imkanımız varsa bunları yapacağız yoksa protein tozunu belirli ölçülerde kullanabiliriz.”

BİZİMKİSİ VATAN MİLLET SEVGİSİ

“ÇOK ciddi olmasa da harcamalarımız oluyor. Aylık bir sporcunun beslenmesi 3-5 bin TL arasında olabiliyor. Sponsorlarla bunu çözmeye çalışıyoruz. Çapar Estetik ve Caffee Shop Company değerli çalışanları ve yöneticileri bana destek oluyor. Onların sayesinde bu yarışmalara hazırlanıyoruz. Herhangi bir karşılık beklemeden bu işi yapıyoruz, tamamen vatan millet sevgisi bizimkisi. Bir misyon için geldik. İtalya’da iyi derece elde edip Trabzon’a dönmek istiyoruz.”

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap