SON DAKİKA



Haber > Spor > TFF ve Kulüpler Birliği toplantısı Riva’da başladı

TFF ve Kulüpler Birliği toplantısı Riva’da başladı

18 Haziran 2019 Salı - 15:50




Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfının toplantısı, Riva'da başladı. Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, toplantıya katılmadı. Yayıncı kuruluş kurun sabitlenmesini talep ediyor. Bir çok kulüp ise bu anlaşmaya karşı çıkıy





Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya, Spor Toto Süper Lig’de yer alan takımların temsilcileri katıldı.

Toplantıya Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları iştirak ederken, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ise gelmedi. Sarı-kırmızılı ekip adına Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Oytun Özer yer aldı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman’ın hazır bulunduğu toplantıda, kulüp temsilcilerinin yeni federasyon yönetimiyle tanışacağı, yayıncı kuruluşun taleplerinin görüşülüp, sezon değerlendirmesi yapılacağı aktarıldı.

Kritik Kulüpler Birliği toplantısındaki ana gündem maddesi yayıncı kuruluşun Süper Lig yayın hakları ile ilgili istediği bazı düzenlemeler olacak… Geçtiğimiz günlerde Konyaspor'da kulüp başkanı Hilmi Kulluk olağanüstü genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada gündeme bomba gibi düşecek sözler sarf etmişti. Kulluk, ilk olarak Süper Lig’in yayıncısı BeinSports’un Türkiye’den çıkmak istediğini söylemiş daha sonra ikinci bir açıklama ile bu sözlerin söylenmediğini ifade etmişti. Video görüntülerinde söz konusu beyanın yapıldığı görülünce sosyal medyada konuyla ilgili gündem oluşmuştu.

‘BEİNSPORTS ÇIKMAK İSTİYOR’


Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kulluk yaptığı konuşmada, “Kulüpler Birliği'nden gelen yazıda 18 Haziran’da toplantı var deniliyor. Toplantının gündemi yayıncı kuruluşun ödeme talebini görüşmek üzere. Şu an yayıncı kuruluş BeinSports çıkmak istiyor. TFF'ye diyor ki, ben satış yapamıyorum zarar ediyorum. Ve bir hesap çıkarmışlar, Türkiye Futbol Federasyonu'na verdiği teminatı yakarsa zararı daha az oluyor, devam ederse zararı daha çok oluyor. Belki öyle bir gün gelecek ki o gelirler de gelmeyecek, iş daha da kötüye gidecek. En büyük gelirimiz yayıncı kuruluş onlar da çıkmak istiyor. Bu diğer 18 kulüp içinde geçerli” ifadelerini kullanmıştı.

DİGİTURK’TEN YALANLAMA

Digiturk yaptığı açıklamada, TFF ile yaptığı yayın anlaşmasına binaen Türk futbolunun hali hazırdaki en büyük destekçisi olduğunu ve 20 yıldan bu yana iş ortaklığı yaptığı TFF’ye verdiği tüm taahhütlere her zaman bağlı kaldığını, bağlı kalmaya da devam ettiğini belirtti.

Digiturk'un açıklamasında şöyle denildi:

“Yayın hakları anlaşmasından doğan her türlü yükümlülük ve ödemeler Digiturk tarafından gerçekleştirilmektedir. Diğer yandan Digiturk uzunca bir süredir, söz konusu anlaşma kapsamındaki bazı ticari hususlar hakkında TFF'den doğal ve makul taleplerde bulunmaktadır. Digiturk öncelikli gördüğü bu hususlar üzerinde TFF ile birlikte çalışmaya devam ederek Türk futboluna hem ulusal hem de uluslararası alanda katkı sunmaya devam etme kararlılığındadır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
TFF

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap