SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ahmet Ağaoğlu'ndan transfer müjdesi!

Ahmet Ağaoğlu'ndan transfer müjdesi!

14 Haziran 2021 Pazartesi - 12:16




Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu 49. Olağan Divan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.





Trabzonspor Divan Kurulu Toplantısında Başkan Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu mali durumdan transferlere, şike sürecinden TFF'nin kararlarına kadar bir çok konuya değindi.

İşte Ağaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

PANDEMİ SÜRECİNDE YAŞANAN ZORLUKLARI GÖZARDI ETMEYİN

Pandemi nedeniyle büyük dünya çapında büyük bir gelir kaybı söz konusu. Seyirci hasılatının sıfıra inmesi, Ürün satışında yüzde 50 gerileme, sponsor gelirlerinde yüzde 40 civarında düşüş. Yeni sponsorluk ekleme anlamında büyük sıkıntı yaşadık. 2018 mayıs ayında Euro 4.20 civarındaydı. Naklen yayın gelirden 3 puan karşılığında 600 Bin Euro’ydu. Bugün itibariyle 2 Milyon 20 bin TL para ödeniyor bunun karşılığı 190 Bin Euro. Neresinden bakarsak bakalım naklen yayın gelirlerinden ve kur farkından tüm kulüplerin gelirlerinde yüzde 70 gerileme söz konusu. Hiç sağlıklı bir süreç yaşamadık. Lütfen değerlendirme yaparken bunları göz önünde alın.
200 Milyon Euro’ya yakın borçla devraldığımız bir ekonomi o günkü kurdan 900 Milyon TL borçla aldığımız ekonomi yüzde 80 harcaması Euro olan bir kulüpte net borç 1 Milyar 192 Milyon TL. Neredeyse yüzde 10 artışla borcu frenlemeyi başardık. Neredeyse tüm gelirlerin yüzde 70 azaldığı bir süreç içerisinde başardık. Yapılan eleştirilerin hepsine saygım var. Ama içinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal şartları da değerlendirilirse çok daha sağlıklı değerlendirme şansı buluruz.

MAĞAZACILIK ÖNEMLİ

Pandemi sürecinde en fazla sorun yaşadığımız konulardan biri de ürün satışı oldu. Yönetim olarak mağazacılığa büyük önem veriyoruz. Mağaza sayımız 22 ama hedef 100 mağaza. Ulaşamadığımız yerler var, satışlarımız seyyar tırla gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Mağaza sayısını arttırdığımızda Trabzonspor’un gelirlerinin büyük kısmını oradan karşılayacağız. İnsanların işsiz kaldığı bir süreçte aile bütçesinden ayırıp lisanslı ürün almaya çalışan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.

TRANSFERLER LİMİT İÇERİSİNDE

Bildiğiniz üzere Abdullah Avcı ile anlaştık. Bakasetas, Yunus ve Berat2ı aldık. Ligi 4. Bitirdik. Türkiye Kupası sonrası bir kupa daha almayı Allah bize nasip etti. Transferde neredeyse her mevkide 3-4 isim elimize geçti. Bunların ekonomik şartları değerlendirildikten sonra bildiğiniz gibi 3 transfer gerçekleştirildi. Bir diğerini bu hafta kamuoyuyla paylaşacağız. Diğer iki isimle görüşmelerimiz devam ediyor ancak TFF’nin aldığı karar nedeniyle bizim planlarımızı ciddi şekilde değiştirmemiz gereken bir tablo çıktı önümüze. Görünen o ki bu hafta sonu açıklanacak transferle birlikte 1 ya da 2 yabancı transfer ve sonrasında ülke içi yerli transferlere yöneleceğiz.
Bir arkadaşımız sabit geliri 130 Milyon Lira olan Trabzonspor bu paraları nasıl ödeyecek demiş. Sabit gelir farklı bir kavram. Geçtiğimiz dönemle ilgili konuşursak sabit gelirlerimiz 160 Milyon’du. Sabit gelir olarak değerlendireceğiniz tek şey imzaladığınız sponsor gelirleri ve yayın gelirleri. Ürün satışı vs buna sayamayız.

TRANSFERDE KAYNAĞA SAHİBİZ

Bütün gelir ve giderleri kamuoyu ile paylaşmasak bu tür yorumların yapılmasına bir yerde anlam vereceğim. Geçen yıl gerçekleşen gelirimiz 446 Milyon TL bunun içerisinde sıkıntılı sürece rağmen en büyük geliri sermaye artışından elde ettik. Ocak ayından gelen artıştan 133 Milyon TL gelir elde ettik. Trabzonspor’un sermayesi 500 Milyon TL’ye çıktı. Aynı zamanda TRA Token adı altında kulüp üyelerinin taraftarlarının satın almış olduğu dijital varlıktan da ciddi bir gelir elde ettik. 2.3 Milyon adet satış gerçekleştirdik. 40 Milyon TL bir gelir elde ettik. Sizlerin de malumu üzere, bir benzin istasyonu işi vardı. Geçtiğimiz yönetimden devraldığımız ancak ciddi sıkıntıları nedeniyle satışını yapamadığımız, onun da satışını geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdik ve 10 Milyon TL bir gelir elde ettik. Bunları üst üste koyduğumuzda 446 Milyon Lira gibi bir gelir rakamına ulaştık. Bugün itibariyle yaptığımız transferlerden sonra limitimizde bizim lehimize kullanmadığımız ciddi bir açık vardı. Bu transferler ve önümüzdeki yapılacak transferlerin hepsini karşılayabilecek kaynağa ve limite sahibiz. Zaten elimiz kolumuz transfer limiti ve banka anlaşması nedeniyle bağlı. İstesek dahi yapamayız. Şartlar el verse bile biz Trabzonspor’un hangi noktalardan geçtiğini biliyoruz. Bu kulüp oyuncularına maaşlarını ödeyemeyen, transfer yasağı yiyen , FIFA’da 30’un üzerinde davası olan bir durumdaydı. Tekrar bunları yapmak ne bizim ne bizden sonra gelecek yönetimlerin haddi değildir.
 

Kulübün yaptığı her harcamanın hesabını camianın tamamının sormaları takip etmeleri haklarıdır. Bu bizi gocundurmaz. Yönetimler camianın nefesini enselerinde hissederlerse kendilerine çeki düzen verirler. Bugüne kadar yapılan ve yapılacak harcamaların tamamı limitlerin içerisinde gerçekleşmiştir ve gerçekleşecektir. 

Trabzonspor’un borcu 1 Milyar 192 Milyon TL. Bizim de dahil olduğumuz yeniden yapılandırmada 2+7 sene. Trabzonspor açısından baktığınızda ödenebilir bir takvime oturdu anlaşma. 9 yıllık süreç içerisinde borçsuz bir kulüp haline geleceğiz.

Busenaz Sürmeneli’yi tebrik ediyoruz olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Ancak Olimpiyatlar ile paralimpik oyunlarını biz birbirine karıştırdık her zaman. Paralimpik her zaman göz ardı edildi. Olimpiyat oyunlarını seyreden 15 gün sonra da paralimpik oyunları başlar. Paralimpik yoksa Olimpik de yoktur. Oraya da iki sporcu kardeşimiz katılacak. Abdullah Öztürk ve Merve Cansu Demir kardeşimiz paralimpik oyunlarına katılacak. 3’ünden de altın madalya bekliyoruz.

ŞİKE SÜRECİ

2010-11 sezonuyla ilgili ülkede insanların anlamak istemediği bir şey var. Sportif ceza farklıdır, mahkemelerin verdiği ceza farklıdır. Sert girersiniz maçta rakibin ayağını kırarsınız 3-5 maç ceza alırsınız bu sportif cezadır. Sokakta birinin ayağını kırarsınız belki 3-5 yıl ceza alırsınız. 2010-11yılında sportif suç işlenmiştir. Cezası da FIFA tarafından verilmiştir. Halen merak ediyorlarsa UEFA’!n9n 2017’de yayınladıkları bültene baksınlar. Hala bulamıyorsalar bende var ben kendilerine veririm. Bu konuda Trabzonspor’un tartışacak bir şeyi yoktur. Kesinleşmiş bir şike vardır. Cezası UEFA tarafından verilmiştir, CAS tarafından onaylanmıştır, İsviçre Federal mahkemesi tarafından onaylanmıştır. Bunun ceza kısmını konuşuyorlarsa bu farklı bir şey. 

TRANSFER PLANI

3+1 gerçekleşmiş transferimiz var. 2 ya da 1 yabancı transferi daha söz konusu. Eğer yabancı kuralı bu şekilde devam ederse 1 oyuncu alınabilir. Ondan sonra yerli oyuncuya yönelme gibi bir durum olacak. Burada tespit edilen isimler var. Hoca ve izlemenin verdiği isimler var bazı mevkilerde 3-4 isim söz konusu. Telaffuz edilmeye başlandığı an kulüpler fiyat arttırıyor. Mesela 19 yaşındaki bir oyuncu için 3.5 Milyon Euro talep ettiler. Alternatif olacak bir futbolcu için. Yerli futbolcu sayısının artmasını biz de istiyoruz.

REZERVE LİGE KATILMAYACAĞIZ

 Geçen sene gece yattık sabah kalktık küme düşme kalktı. Bunun hazırlığını yapmadan, 3 takım ekstra gelmesinden dolayı yayın gelirlerindeki azalmanın nasıl karşılanacağı, altyapısı yapılmadan. Biz sadece buradan 35 Milyon TL kaybettik. Yabancı sayısının azaltılması için altyapısı oluşturulmalı. Sen bu kararı alıyorsun ama 2 senedir ısrarla rezerv takım uygulamasını statüsünü Süper Lig’den 4-5 takımın 3. Lig’e alınmasını istedik. Biz bu oyuncuları orada yetiştireceğiz. U19 takımı çok başarılı. Ama kimle mücadele ediyor kendi yaş grubunda oyuncularla. Mücadele seviyesi bu oyuncuların şuanda Trabzonspor’da oynayacak seviyede mi değil. Nerede yetiştireceğiz bunları alt liglerde. Kiraya verin dediler verdik. Kaç tanesi kaç dakika süre alabildi. Benim oyuncuma sağlayacağım imkanları alt liglerde hiçbir takım sağlayamaz. 1461 Trabzon’u karıştırmayın, rezerv takımla A takım arasında oyuncu geçişi olur. Biz transfer yasağı yediğimizde 1461 Trabzon’daki futbolcuları geri alamadık. Rezerv takım uygulaması bütün gelişmiş liglerde var. İhtiyacın olan oyuncuyu alırsın form düşüklüğü olan oyuncuyu verirsin. Tepkimiz üzerine yeni bir uygulama ile karşımıza çıktılar. Sadece yaş gruplarını değiştiler. U19 yerine U19buçuk oldu. Adını rezerv lig koyarak içini değiştiremezsiniz. Biz bu lige katılmayacağımızı söyledik. Altı doldurulmayan her karar rezerve ihtiyaç duyar.

Beğendim
4
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap