SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Alexander Sörloth, bu alanda Süper Lig'de tek! Max Kruse'nin 1 yılda aldığını...

Alexander Sörloth, bu alanda Süper Lig'de tek! Max Kruse'nin 1 yılda aldığını...

23 Şubat 2020 Pazar - 13:56




Alexander Sörloth, Trabzonspor'da rekorları alt üst etmeye devam ediyor. Beşiktaş maçında da golünü yazan Alexander Sörloth, Şota'nın rekoruna göz dikti. Bu arada Alexander Sörloth'un kazancı, üç büyük takımın golcülerinin aldığı maaşların çok uzağında kaldı.





Trabzonspor, cumartesi akşam 90+2’de Alexander Sörloth’un attığı golle İstanbul’dan bir puanı kopardı... 19 gole ulaştı. Şota Arveladze'nin (1995-96'da 25 gol) ardından bordo-mavili formayla bir sezonda rakip fileleri en fazla havalandıran yabancı oyuncu Alexander Sörloth oldu

Alexander Sörloth'un gol attığı 15 Süper Lig maçında Trabzonspor yenilgi almadı. 10 galibiyet 5 beraberlik yaşadı. Bu sezon Süper Lig'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a gol atan tek oyuncu Alexander Sörloth.

Beşiktaş’a 2, Fenerbahçe ve G.Saray’a 1’er olmak üzere 4 gol attı.

Alexander Sörloth’un özellikle 90+2’de attığı golde etrafında 5 Beşiktaşlı olmasına rağmen arka direğe yaptığı ters koşuyla bulduğu gol adeta derslik oldu. Domagoj Vida ve Gökhan Gönül kendisini takip ederken arka topun atılabileceği en iyi yeri hesaplaması övgü aldı. Maç sonunda yerel basının o gol için sorusuna, ''topun oraya atılacağını hissettim'' diye cevap verdi.

Alexander Sörloth daha önce Danimarka’da oynarken verdiği bir röportajda ise, ''biz kuzeyliler iyi avcılarızdır. Karda avlanmak zordur ama başardın mı her yerde avlanırsın'' demişti.  


Alexander Sörloth, 4 yılda Max Kruse'nin 1 yılda aldığını alamayacak

Radamel Falcao 9.5 milyon euro, Max Kruse 6 milyon euro, Burak Yılmaz 3.5 milyon euro, Alexander Sörloth ise sadece 1.5 milyon euroya oynuyor... gelecek sezonda da 1.5 milyon euro alacak Norveçli golcünün sözleşmesi gelecek sezon 6 milyon euro ödenip alınırsa, kendisiyle 2 yıllık daha sözleşme yapılacak. O iki yılda ise 1.5 milyon eurodan maaşını almaya devam edecek. Yani Sörloth 4 yılda Falcao’nun maaşına yetişemeyecek, ancak 4 yıl sonunda Max Kruse’nin 1 yılda Fenerbahçe’den aldığı maaşa erşibjilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap