SON DAKİKA
SON DAKİKA


Takım mı kasap mı belli değil!
20.01.2021

 
15 yıl Süper Lig’de top oynadım. Böyle bir kasap takım görmedim. Konyaspor sahada rakibini adeta durdurmak için çok sert, agresif, sakatlarcasına bir futbol anlayışı sergiledi. Futbolun kültüründen, değerlerinden, felsefesinden, ruhundan uzak bir kontrolsüz örneği sergiledi. Hakemin bir çok pozisyonda kırmızı kart çıkarmaması son derece üzüntü vericiydi. Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın lakabı ‘Kasap İsmail’di. Herhalde futbolcularına ‘gidin rakibinizi futbol hayatını bitirme pahasına durdurun’ dememiştir. Çünkü İsmail Kartal’ın dışarıda çok iyi bir insan olduğunu hepimizi bilmekteyiz.

Abdulkadir Ömür’e çok geçmiş olsun. Çok üzüldük. Hem Trabzonspor hem Türk futbolu için büyük bir yıldız olan Abdulkadir’i en formda döneminde uzun bir süre daha izleyemeyeceğiz. Allah’tan bir an önce sahalara dönmesini diliyoruz.

Trabzonspor’da Ekuban, Nwakaeme çok etkili. Fakat Djaniny’nin aynı refleksi vermemesi, bu iki futbolcudan, takım oyunundan çok uzak kendi başına oynaması sorun yaratıyor. Attığı goldeki gibi biraz arkadaşlarıyla pas alışverişi yapsa, orta sahadan gelen oyunculara şut pozisyonu hazırlasa, hem kendi performansını yükseltir hem de Trabzonspor’a çok katkı sağlar.

Rakip kapanınca Trabzonspor’un elindeki en iyi silahlardan bir tanesi kanatları kullanmaktı. Sağ kanatta Serkan ve Ekuban çok etkili olurken, sol tarafta ise Marlon yeterince Nwakaeme ile uyum sağlayıp etkili bindirmeler yapamadı. Trabzonspor, adeta Nwakaeme olmasa tek kanatla müsabaka oynayacak.

Orta sahada çıkana kadar Abdulkadir Ömür takımı taşıyan pozisyona sokan, en etkili oyuncuydu. Abdulkadir Parmak oyun mevkisine sadık kalarak mükemmel top oynadı. Biraz daha mücadele gücünü ve biraz daha fizik gücünü artırabilirse milli takımın değişmez öl liberosu olur.

Abdullah Avcı, doğru bir kadroyla, doğru bir sistemle, doğru oyuncu değişiklikleriyle aynı zamanda hem fiziksel hem zihinsel hem de taktiksel olarak takımını maça çok iyi hazırladı. Trabzonspor sezonun en iyi futbolunu oynadı. Keşke Abdullah hoca sezon başı gelse belki de o yanlış transferler de yapılmayacaktı ve takım bugün lider olacaktı.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap