SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Fode Koita'yı transfer etmeden önce Trabzonspor bunları düşünmeli

Fode Koita'yı transfer etmeden önce Trabzonspor bunları düşünmeli

20 Nisan 2021 Salı - 11:48




Gelecek sezon transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda hareket ediliyor. Bordo mavililer tescil dönemi başlamadan iki isimle imza aşamasına geldi.





Ligde çarşamba günü Galatasaray ile İstanbul'da karşılaşacak olan Trabzonspor'da transfer harekatı sürüyor. Devre arasında önemli iki transferin yanına Yunus Mallı'yı da ekleyen bordo mavililer şimdi ise yaz dönemine hazırlıyor. Başkan Ağaoğlu kamp başlamadan dört futbolcuya imza attıracaklarını ifade ederek taraftarlarını heyecanlandırmıştı. O isimlerden biri de Fode Koita ve kendisi hakkındaki ihtimaller giderek artıyor. Devre arasındaki temaslardan sonuç alamayan Karadeniz temsilcisi, sözleşmesi bitecek Afrikalıyı kadrosuna katmak üzere. Fakat Koita hakkında birçok soru işareti mevcut. Sakatlığı, istatistikleri, maaşı ve kariyeri... 

Tescil dönemi başlamadı ama Trabzonspor'da hareketlilik yoğun şekilde yaşanıyor. Sporar'ı listesine aldığı öne sürülen Trabzonspor'un ilk gündem maddeleri Koita ve Peres. İki oyuncunun sözleşme imzalayacak ilk isimler olmasına kesin gözle bakılıyor.

73 Fode Koita Kasımpaşa'ya imza attığı 28 Ocak 2016 tarihinden bu yana 111 kez lacivert beyazlı formayı giydi. Bu karşılaşmaların 102'si Süper Lig'deydi. 68 defa ilk 11'de maça çıkan Koita 73 kere sakatlığı sebebiyle takım arkadaşlarıyla birlikte mücadele edemedi.

12 Bu sezon 34 haftası geride kalan Süper Lig'de sadece 12 maçta sahaya sürülen Koita 639 dakika yeşil çimlerin üzerinde yer aldı. Söz konusu sürede de 4 gol kaydetti.

90 Sezon başında Sergen Yalçın'ın disiplinsiz olduğu gerekçesiyle istemediği iddia edilen Koita, Kasımpaşa'da tam 90 maç kaçırdı. Bu sayı 3 sezona yakın bir süre yapıyor. 5 senedir İstanbul'da yaşayan bir futbolcu için bunca süre takımdan ayrı kalması ekstra sorı işareti demek.

30 Gol sorunu çeken ve bu sebeple de geride kalan sezona göre yarı yarıya gol atan Trabzonspor'a katkı vermesi beklenen deneyimli futbolcu kariyerinde sadece bir kez çift haneli gol sayısını yakaladı. O da geçen sezondu. Çıktığı 252 karşılaşmada ise 47 kez fileleri havalandırdı.


800 bin euro Koita'nın alması beklenen ücret. İki veya üç yıllık sözleşmesiyle birlikte 2.5-3 milyon euroyu bulabilecek bir anlaşma. Menajerlik ücreti ve imza parası derken bu seviyelere çıkılabilir. Eddie Newton ile yürütülen transfer harekatından ders almış olduğu düşünülen Fırtına adımını dikkatli atmalı.

8 Trabzonspor'un kadrosuna katmayı planladığı Koita sözleşmesinin bulunduğu Kasımpaşa'da tercih edilmedi ve Thelin kiralandı. Kongo asıllı İsveçli de formanın hakkını vererek 8 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.
 

Beğendim
9
Sevdim
4
Beğenmedim
5
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap