SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Nwakaeme elden kaçabilir

Nwakaeme elden kaçabilir

24 Eylül 2021 Cuma - 10:59




FIFA kuralları gereği, Nijeryalı sol kanat 31 Aralık 2021’den sonra Avrupa’dan her hangi bir takımla sözleşme yapabilir. Anthony Nwakaeme’nin Türkiye’den bir başka takıma gitmesi ise ancak 30 Haziran 2022’den sonra gerçekleşebilir. Sosyal medyada kampanya başlatan bordo-mavili taraftarlar 32 yaşındaki başarılı yıldıza biran önce imza attırılmasını istedi.





Bordo - Mavili yönetimin performansını artırmak adına gol başına 10 bin, yaptığı asist için ise 5 bin euro ekstra para verdiği Anthony Nwakaeme, bu sezon her zamankinden daha ekstra işler yapıyor. 32 yaşındaki Nijeryalı sol kanat oyuncusu geride kalan 5 lig maçında 4 gol 2 asistiyle Trabzonspor’un itici gücü oldu.

Sihirbaz, Avrupa’da çıktığı 4 karşılaşmada ise 1 gol kaydetti. Nwakaeme’nin bu denli iyi performansı Trabzonspor taraftarını harekete geçirdi.

Sosyal medya üzerinden Karadeniz’in 22 Ağustos’ta attığı ‘Nwakaeme sözleşmesi yaşatır’ başlığını kullanan taraftarlar, deneyimli futbolcu ile biran önce yeni kontrat yapılmasını istiyor. Bunun nedeni ise Njeryalı oyuncuya hem Türkiye’den hem de Avrupa’dan birçok teklifin gelmesi.

FIFA kuralları gereği, futbolcular sözleşmesinin bitimine 6 ay kala bir başka kulüple kontrat yapabiliyor.

Örneğin Nwakaeme, 31 Aralık 2021’in hemen bir sonraki günü yurt dışından bir başka takımla sözleşme imzalayabilir.

Yurt içinde ise bu mümkün değil. TFF aldığı karar gereği, yeni kontratlar ancak oyuncunun sözleşme bitimin tarihinden sonra yapılabiliyor.

Bu nedenle Nwakae’nin Süper Lig’de bir başka takımın formasın giyebilmesi ancak kontta bitim tarihi olan 30 Haziran 2022’en sonra gerçekleşebilir.

20 Ağustos 2018 yılından bu yana bordo-mavili formayı giyen Anthony Nwakaeme ligde çıktığı 95 maçta 60 gole direkt katkı yaptı. 32 gol attı, 28 de asist yaptı.

Beğendim
3
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap