SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Sosa mı yoksa Colman mı daha iyi?

Sosa mı yoksa Colman mı daha iyi?

Karadeniz Özel

01 Nisan 2020 Çarşamba - 11:18




Trabzonspor'un efsane oyuncusu Serkan Balcı, gündemi değerlendirdi.





Trabzonspor’un 2010-2011 yılındaki şampiyon kadrosunda yer alan Serkan Balcı, Colman ve Sosa tartışmalarına son noktayı koydu:
SOSA’NIN HÜM KATKISI FAZLA AMA COLMAN DA İYİ OYUNCUYDU

“Sosa ve Colman iki farklı özelliklerde oyuncu. Colman daha çok oyunun içinde kalan bir isimdi. Ama Sosa’nın asisti ve golleri fazla. Gerektiğinde savunmaya gelen bir oyuncu. Gıpta ile izliyoruz. Bu kıyaslama Hagi ve Alex kıyaslaması gibi oldu”

Trabzonspor’un şampiyon olduğu son 2010-2011 sezonunun kadrosunda yer alan Serkan Balcı, son dönemde sosyal medyada konu olan Colman mı? Sosa mı? tartışmalarına son noktayı koydu. İki oyuncunun da ayrı özelliklerde oyuncu olduğunu söyleyen Serkan Balcı, “Bakıldığı zaman Sosa asist ve gol bakımından daha önde. Yeri geldiğinde savunmaya da yardım ediyor. Gıpta ile izliyoruz”

“Colman ise daha defansife dönük bir oyuncuydu. Aralarındaki tek benzerlik ikisinin de Arjantinli olması. Colman sürekli oyunun içinde kalan bir oyuncuydu. Hücum katkısı anlamında Sosa bir adım daha önde. Bence iki oyuncuyu kıyaslamak farklı bir şey. Yani Hagi mi? Alex mi? kıyaslaması yapıyoruz gibi bir şey oldu”

“Benim oynadığım 2010-2011 yılının kadrosunun savunması daha iyiydi. Ama şimdiki kadronun ise hücumu çok iyi. Şimdi Trabzonspor 5 gol atsa 4 gol yiyebilecek gibi. Ama bizim zamanımızda öyle olmadı hiç. Çünkü savunmamız çok iyiydi. Kadro genişliği olarak şimdiki kadro daha avantajlı. Biz o dönem 12-13 oyuncu ile mücadele ettik. O dönem şampiyon olduk. Ama kupanın verilmemesi içimizde kaldı”

“Şuanda ben liglerin tescil edileceğini düşünmüyorum. Lig tescil edilip Trabzonspor şampiyon olsa çok tartışmalar olacak. ‘Trabzonspor şampiyon olamayacaktı, bilerek şampiyon yapıldı’ denecek. Bu konu bayağı zor bir iş olacak. Bana kalırsa bu sıkıntı bittiğinde futbolculara 1 aylık kamp süresi verilsin. 1 ay sonrasında bu sezonla yeni sezon birleştirilsin. Bu sezonun 8 haftası oynansın. Sonrasında 1-2 haftalık aradan sonra yeni sezon başlasın. Trabzonspor bu kadro ile zaten şampiyon olur”

“Şuan futbolcular ne kadar evde antrenman yapsa da bu antrenmanlar bir takımla yapılan antrenman gibi olmaz. En iyi antrenman maç yapmaktır. Maç yapılmadığı ve takımla idman yapılmadığı için futbolcuların çoğu bitmiş durumdadır. Sahaya çıktıklarında tel tel döküleceklerdir. Dediğim gibi virüs işi bittiğinde bence her takım 1 ay kamp yapmalı”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap