SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor anlaşmak üzere olduğu Koita'da sorun büyük: Sakatlık!

Trabzonspor anlaşmak üzere olduğu Koita'da sorun büyük: Sakatlık!

15 Nisan 2021 Perşembe - 13:52




Gelecek sezonun kadrosunu oluşturma noktasında çalışmalara başlayan Trabzonspor, Koita ile anlaşmak üzere. Gineli futbolcu geçen sezon kariyer zirvesi yaptı ancak sakatlık konusundaki kabarık sicil kafa karıştırıyor. İşte detaylar...





Ligde son olarak Çaykur Rizespor ile berabere kalarak 2 puan kaybeden Trabzonspor, ligin kalan haftalarında oynayacağı karşılaşmalarda en iyi sonuçları elde ederek Avrupa kupaları biletini elinde tutmak istiyor. Bordo mavililerde diğer bir yandan da gelcek senenin çalışmaları başladı ve Tenik Direktör Abdullah Avcı, Başkan Ahmet Ağaoğlu ile İstanbul'da görüştü. Daha önce adı sıkça Fırtına ile anılan ve anlaşmaya ramak kalınan Fode Koita'nın takıma katılması konusunda girişimler sürerken büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Büyük bir aksilik olmazsa ya da çok önemli bir fırsat çıkmazsa Afrikalı oyuncu imzayı atacak. Ancak yaşadığı sakatlıklar göz önüne alınırsa ne kadar faydalı olabileceği konusunda tereddütler var. Çünkü çok sayıda sakatlık yaşadı ve 100'e kadar yakın maçta bu sebepten dolayı oynamadı.

Bile bile lades demek!

Başkan Ahmet Ağaoğlu döneminde transfer edilen isimlerden Daniel Sturridge neredeyse 5 sezon kadar maçta sakatlığı sebebiyle forma giyememiş ve Trabzonspor formasıyla da rekor kırmıştı. Diğer yandan Ekuban'ın geldiği günden bu yana birçok kez sahalardan sakatlık yüzünden ayrı kalması dikkat çekmişti. Yusuf Sarı'nın da sürekli aynı problemle dışarda kalması eleştirileri beraberinde getirmişti. İki sezonda 28 kez forma giyemeyen Stiven Plaza ise ömrünü rehabilitasyon merkezi veya antrenman tesislerinde geçirdi. Afobe de onca sakatlığın ardından alındı. Şimdi aynı durumun Koita'da yaşanmaması için dikkatli olunması gerekiyor.
2015-2016 sezonunda transfer olduğu Kasımpaşa'da 90'dan fazla maç Koita bu sezon da kadro dışı kaldı ve yine sakatlıklarla uğraştı. Teknik Direktör Şenol Can'ın da açıkladığı bilgiye göre en az 2-3 haftası var. Bu süre zarfında Thelin varken tercih edilecek mi? sorusunun cevabı muhamma. Bu sezon sadece 7 maçık süre alabilen Afrikalı kariyerinde sadece geçen sezon 10 gol barajını geçerek bu konuda da Trabzonspor'un istediği isim olma konusunda yine soru işareti oldu.

Maliyeti de tartışılabilir

Abdullah Avcı'nın talebi üzerine Süper Lig'deki oyunculara yönelen Trabzonspor'da Koita hamlesi maddi yükümlülükleri de beraberinde getirecek. 800 bin euro civarında yıllık ücret alacağı konusunda birçok iddia dolaşan deneyimli santrafor ile yapılacak anlaşma önemli bir çıktı olmasını sağlayacak. Koita'nın ise bu ücrete nasıl karşılık vereceği merak konusu. Özellikle bu sezon yaptığı transfer yanlışları ile büyük bir yara alan bordo mavililerin bundan sonraki süreçte adımlarını dikkatli atması gerekiyor.


Damga/Burak Zihni

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap