A+ A-
Yorum
10

Trabzonspor eski yöneticisini disipline sevk ediyor! Başkan Doğan açıkladı: Trabzonspor Yönetim Kurulunun onu önerip koyduğu yerde bu kadar bağımsız hareket edemez”

Yayın Tarihi: 26.07.2024 - 14:54 | Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 - 10:23
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Başkan Vekili ve eski Trabzonspor yöneticisi Yalçın Orhan için flaş açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun kulüpten ihraç edilmesi için Yönetim Kurulu'na çağrıda bulunduğu Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Başkan Vekili ve eski Trabzonspor yöneticisi Yalçın Orhan için flaş açıklamalarda bulundu.

İSTİFASINI İSTEDİK

Federasyon seçimlerinde eski TFF Başkanı Mehmet Ekşioğlu’nun yönetiminde yer alarak Bordo-Mavili kulübe karşı saf tutan ve olaylı Fenerbahçe maçı sonrasında ki tavrıylarıy da camianın tepkisini çeken Orhan için Karadeniz Fırtınası Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, “Kendisine Trabzonspor’un haklarını savunamadığını. Dolayısıyla Trabzonspor yönetim kurulunun görüşünün gerekli açıklamaları yaparak. İnsanları olan olaylar hakkında aydınlatarak. Bir Trabzonlu duruşunu gösterip istifa etmesini talep ettim. Kendiside bu talebi karşılıksız bıraktı. Görevi bırakmayacağını eski başkanla bir yol yürüdüğünü ve böyle bir şey yapmayacağını bize belirtti” dedi.

YÜZLERİNE SÖYLEDİM

Başkan Doğan, “Bu seçimde kendisİ hem federasyon başkanı beni ziyaret etti. Benim ofisimde. Seçimle alakalı görüşlerimizi sordu. Biz de mevcut eski Trabzonspor başkanının aday olduğunu, bizim onun dışında herhangi bir şekilde birini desteklememiz için mümkün olmadığını, olamayacağını. Listesinin de herhangi bir Trabzonsporlu vermeyeceğimizi söyledim. Kendisi de Yalçın Oran'ın listede olacağını söyleyince ben kendisine böyle bir şey yapamayacağını, böyle bir şeyi yaparsa Trabzonspor yönetim kurulunun olaki seçimi kazansa bile birinci dakikadan eskisinde olduğu gibi bizim için yok hükmünde olacağını kendisinin yüzüne söyledim” dedi.

DİSİPLİNE SEVK EDECEĞİZ

Orhan’ı Yönetim kurulu kararıyla disipline sevk edeceklerini belirten Başkan Doğan, “Şampiyonluk yolu çok dikenli bir yol. Yıllarca Trabzonspor'un nasıl haklarını yendiğini taraftarlıkdan yöneticiliğe geçtiğimiz süreçte daha net gördük. Trabzonspor'un şampiyonlukları, nasıl çalındığını çok daha net gördük. Şimdi Sayın Mustafa Bey’i İstanbul takımlarının hiçbiri kendisinin bu yönetimlerde olmasını istemiyor. Bu ne kadar doğru iş yaptığını gösteriyor. Biz her yerde, her şekilde herkese adalet diyoruz. Ama insanlar haksızlığı hak kabul ettikleri için bizim hakkımızı korumamızı farklı algılıyorlar. Mustafa Bey'in bir başvurusu oldu kulübümüze. Doğrudur. Şimdi tabi tüzükte belirlenen bazı şartlar var. Bu şartlar dahilinde ben daha önce de Yalçın Bey'in hani bu hareketle yönetimden vesaire istifa etmesi gerektiğini hep söylemiştim. Buralarda bulunmaması lazım. Kimsenin Trabzonspor camiasına bunu yaşatmaya hakkı yok. Yönetim kurulu kararıyla disipline sevk edeceğiz. Kurulun oradaki maddeler dahilinde ne karar vereceğini göreceğiz. Burası sonuçta Trabzonspor kulübünün seni koyduğu bir pozisyon. Evet, Trabzonspor kulübünün bir talebi olduğu zaman yönetim kurulunun, şahısların değil, yönetim kurulunun talebi olduğu zaman. Bunların daha farklı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani insanlar yönetim kurulunun onu önerip koyduğu yerde bu kadar bağımsız hareket edemez. Bu yanlıştır. Ben bunu kabul etmiyorum. Zaten dediğim gibi sevk yapılacak. Ondan sonrasını göreceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün