SON DAKİKA



Haber > Spor > UEFA Eski Başkanı Platini gözaltına alındı

UEFA Eski Başkanı Platini gözaltına alındı

18 Haziran 2019 Salı - 12:20




Eski UEFA Başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi kararından dolayı gözaltına alındı.





Eski UEFA Başkanı Platini, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Fransız polisinin Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OCLCIFF) tarafından gözaltına alındı. Fransız futbol adamı, rüşvet almakla suçlanıyor.  

Platini’nin, organizasyonun Katar’a verilmesinden önce yaptığı bir gizli görüşme yaptığı iddia edilmişti. 

Bu iddiaya göre Platini, oylamadan bir ay önce, para akışını sağlayan FIFA eski Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Hammam ile Paris’teki Elysee Sarayı’nda özel bir görüşme yaptı. Platini’nin Bin Hammam’la kahvaltıda bir araya geldikten sonra öğle yemeğinde de dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Katar Emiri’nin oğlu ve Katar Başbakanı ile Dünya Kupası 2022’yi tartıştıkları öne sürüldü. 

Platini, kupayla ilgili olarak Katar’a oy verdiğini daha önce açıklamıştı.  

Michel Platini daha önce 2011 yılında da, FIFA'dan 1.3 milyon sterlin almasıyla ilgili olarak açılan soruşturma kapsamında, sekiz yıl gün futboldan men edilmişti. Ancak daha sonra bu ceza dört yıla düşürülmüştü. Bu sürenin bu yıl ekim ayında bitmesi bekleniyor. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap