SON DAKİKA



Haber > Spor > UEFA'dan şifresiz maç müjdesi!

UEFA'dan şifresiz maç müjdesi!

14 Haziran 2019 Cuma - 13:31




Futbolda yeni bir kural değişikliği daha yakında yürürlüğe girmeye hazırlanıyor.





UEFA'dan FIFA'ya ve futbolda oyun kurallarını belirleyen IFAB'a gönderilen mektupta, çarpışmalar neticesinde beyin sarsıntısı geçiren futbolcuların durumuyla ilgili güncellemeler yapılması istendi.

Beyin sarsıntısı geçirilen durumlarda bu futbolcuların tedavisi için ekstra süre talep edilirken, aynı zamanda oyuna devam edemeyecek durumda olunması halinde extra oyuncu değişiklik hakkı getirilmesi gerektiği kaydedildi.

UEFA'dan FIFA'ya ve futbolda oyun kurallarını belirleyen IFAB'a gönderilen mektupta, çarpışmalar neticesinde beyin sarsıntısı geçiren futbolcuların durumuyla ilgili güncellemeler yapılması istendi

Yani bütün değişiklik haklarını kullanmış bir takımın oyuncusu beyin sarsıntısı geçirdiğinde doktorlar oyuna devam etmesinin uygun olmadığına kanaat getirirlerse, o futbolcu oyundan alınarak yerine yeni bir isim oyuna dahil edilebilecek.

Vertonghen ve Karius endişesi

Beşiktaş kalecisi Loris Karius geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool formasıyla beyin sarsıntısı geçirmiş, sonrasında devam ettiği oyunda iki fahiş hataya imza atarak maçın kaybedilmesinde etken olmuştu.

Bu sezon ise Tottenhamlı Vertonghen, Ajax maçında kenarda tedavisi yapılmasının ardından sahaya dönse de maça devam edemeyerek dışarı alınmıştı.


2021'den itibaren geçerli

UEFA'nın kural değişikliği talebinde bu iki örnek vakanın etkili olduğu belirtildi. Ekstra değişiklik hakkı tanıyan yeni kuralın, 2021'den itibaren UEFA müsabakalarında geçerli olacağı belirtiliyor.

Yeni televizyon geliyor

Öte yandan UEFA, yeni canlı yayın ve video izleme programı 'Over The Top' OTT yayın platformunu duyurdu. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi başta olmak üzere tüm UEFA turnuvalarının bazı maçlarının ücretsiz olarak canlı yayınlanacağı ifade edildi.

(Skorer)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap