SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > 16 yaşındaki oyuncu turnuvadan 3 milyon dolar kazandı

16 yaşındaki oyuncu turnuvadan 3 milyon dolar kazandı

30 Temmuz 2019 Salı - 15:54




New York’ta gerçekleştirilen Fortnite Dünya Kupası finallerinde, ABD’li genç, yaklaşık 17 milyon lira ödül kazanarak bu alanda rekor kırdı.





Dünyanın en popüler bilgisayar oyunlarından Fortnite tarafından düzenlenen ve milyonlarca yarışmacının katıldığı Dünya Kupası’nın finallerinde 30 milyon dolar dağıtıldı.

10 hafta süren ve 40 milyon oyuncunun arasında yarıştığı oyunun finallerinde nefesler tutuldu, e-spor etkinliğinde gençler kıyasıya yarıştı. Müsabakalar ABD Açık Tenis Turnuvasının da oynandığı 23 bin kişi kapasiteli Arthur Ashe Stadyumu’nda yapıldı.

Toplam 30 ülkenin temsil edildiği turnuvada, 70 oyuncu ABD, 14 Fransa, 11’de İngiltere adına yarıştı.



Finalde 100 oyuncunun karakterleri, bırakıldıkları bir adada birbirleriyle savaştılar ve en son kalan oyuncu turnuvayı kazandı. Rekor ödülü kazanan 16 yaşındaki Kyle Giersdorf, turnuvanın bireysel yarışma birincisi oldu.

‘’Oyun bağımlılık yapıyor’’

Geçen ay içinde, bir grup İngiliz parlamenter, yapımcı Epic Games’in oyuncuların yaşlarını doğrulamak için yeterince adım atıp atmadığı sorusunu gündeme getirdi.



forumusa.com


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap