SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Bütün şarj aletleri çöpe gidiyor! Sadece USB-C kalacak

Bütün şarj aletleri çöpe gidiyor! Sadece USB-C kalacak

24 Eylül 2021 Cuma - 17:52




Iphone, Samsung, Xiaomi başta olmak üzere cep telefonu, tablet dahil birçok elektronik üründe şarj aletleri çöpe gidiyor. Avrupa Birliği sadece USB-C girişine yer verilmesi için harekete geçti.





Akıllı telefonlar, tabletler, oyun konsolları... Hepsi için ayrı ayrı kullanılan şarj aletleri hayatı oldukça zorlaştırıyor. Nostaljik ince, kalın uçlu şarj aletlerden sonra Apple'ın Iphone telefon ve tabletlerde kullandığı Lightning ve Android telefonlarda sıklıkla rastladığımız Micro USB şarj aleti uçları artık tarih oluyor.

USB-C HARİÇ HEPSİ ÇÖPE

Avrupa Birliği Komiyonu, akıllı telefonlar başta olmak üzere elektronik cihazlarda ortak bir USB-C girişine yer verilmesi için harekete geçti.

Avrupa özelinde elektronik atığı azaltmak adına Avrupa’da satılacak telefonlar ve diğer birçok elektronik ürün için ortak şarj portu sağlamak amacıyla AB, USB-C uçların kullanılması için mevzuat hazırlıklarına başladı.

AB'nin hazırladığı “Radyo Ekipman Yönetmeliği” teklifine göre USB-C’nin tüm akıllı telefonlar, tabletler, kameralar, kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler ve el tipi video oyun konsolları için standart bağlantı noktası olmasını öngörülüyor.


APPLE'A 24 AY SÜRE!

Avrupa Parlamentosu’nun onayına sunulacak teklifin ardından Lightning şarj girişini sürdüren Apple'ın USB-C şarj girişine dönmesi için 24 ay süresi olacak. Buradan işaretle de Apple’ın USB-C portuna geçmek için olası adıyla iPhone 16’ya kadar zamanı olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap