SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Çin ile Hindistan arasında Xiaomi krizi: 725 milyon dolara el konuldu

Çin ile Hindistan arasında Xiaomi krizi: 725 milyon dolara el konuldu

01 Mayıs 2022 Pazar - 15:37




Hindistan, yasa dışı havale yaptığı suçlamasıyla Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin 725 milyon dolarına el koydu.





Hindistan İcra Müdürlüğü, döviz yasalarını ihlal ettiği için Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin 725 milyon dolar değerindeki parasına el koyduğunu açıkladı. İcra Kurumu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Xiaomi’nin telif hakkı kisvesi altında üç tane yabancı kuruluşa 725 milyon dolar havale ettiğinden dolayı bunu gerçekleştirdiklerini duyurdu. Teknoloji firması da konuyla ilgili açıklama yaptı.

'XIAOMİ, PARAYI GÖNDERİRKEN YANILTICI BİLGİ SAĞLADI'

Shift Delete'te yer alan habere göre, Hindistan İcra Müdürlüğü, Xiaomi’nin ABD merkezli yabancı şirketlere para gönderirken bankalara yanıltıcı bilgi verdiğini açıkladı. Müdürlük, sene başından beri Xiaomi Hindistan Eski Başkanı da olmak üzere birçok Çinli teknoloji firmasını vergi ile ilgili sorgulama yapmak için yanına çağırdı.

Xiaomi konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

“Hindistan versiyonu ürünlerimizde kullanılan lisanslı teknolojiler ve IP’ler için yaptığımız için telif ödemelerinin yasal olduğuna inanıyoruz.”


Xiaomi, Hindistan’ın ulusal güvenlik endişelerinden dolayı Çin uygulamalarını yasaklamasından sonra bazı uygulamalarına 'Hindistan’da üretildi' diye etiketlemeye başladı. 2 sene önce yaşanan sınır çatışmaları nedeniyle Hindistan Çin’e ait 100’den fazla uygulamayı ülkede yasakladı. Analistler, teknoloji devinin yaptığı bu uygulamayla kendini ana firmadan uzaklaştırmaya başladığını söyledi.

'ÇİNLİ ANA GRUP KURUKUŞLARININ TALİMATI ÜZERİNE HAVALE EDİLDİ'

Xiaomi ayrıca 725 milyon doların havale edilmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Telif hakkı adına bu kadar büyük miktarlar, Çinli ana grup kuruluşlarının talimatları üzerine havale edildi.”

Şirket, ek olarak ABD merkezli iki kuruluşa havale edilen paranın da Xiaomi grup kuruluşlarının nihai kararına olduğunu belirtti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap